Rokomet
(4)
Na sobotni tekmi na Kodeljevem pričakujejo veliko gostujočih navijačev, v domačem taboru pa verjamejo, da jih bodo domači ljubitelji rokometa preglasili. Foto: www.alesfevzer.com
       K nam prihaja najboljša ekipa zadnjih let. Tekmec je kvaliteten v vseh fazah igre. Želimo si prikazati eno najboljših predstav. Želimo si polne dvorane, da nam navijači dajo novega zagona.       
 Miša Marinček, rokometašica Krima Mercatorja

Dodaj v

Bregar pred gostovanjem evropskih prvakinj: To bo najlažja tekma sezone

Krimovke v glavnem delu Lige prvakinj s porazom in zmago
8. februar 2018 ob 17:00
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Na Kodeljevem se v soboto obeta rokometni spektakel. Čeprav v goste prihajajo rokometašice madžarskega velikana Györja, se rokometašice Krima Mercatorja ne predajajo vnaprej. Pričakujejo tudi bučno podporo s tribun.

Ekipi se bosta pomerili v okviru tretjega kroga glavnega dela Lige prvakinj, evropske prvakinje pa prihajajo brez najboljše igralke Nore Mork, ki se je poškodovala.

Krimovke so v prvih dveh krogih dosegle zmago in poraz – najprej so s 24:23 premagale Midtjylland, nato pa so morale priznati premoč Rostov-Donu, ki je slavil zmago z 29:22.

"Če se ozrem na zadnjo tekmo, me jezi, da napad ni stekel, kot bi moral. V napadu imamo dolžnice iz zunanje linije. Imeli smo samo dve razpoloženi igralki. Imamo veliko srce, dobro jih bomo naštudirali, v obrambi se vedno dobro držimo. V napadu pa nam glede na mladost in neizkušenost malo primanjkuje," je na novinarski konferenci uvodoma povedal trener Krima Uroš Bregar. "S psihološkega vidika nas čaka najlažja tekma sezone. K nam prihaja evropski prvak. So v paniki, ker se jim je poškodovala najbolj konstantna igralka Nora Mork, ki sodi med najboljše na svetu. Zunanja linija (Groot, Oftedal, Tomori, Hansen) tvori najmočnejšo zasedbo. Ne bo nam lahko. Prišlo bo veliko njihovih navijačev. S trenerskega vidika komaj čakam, da se tekma začne, da vidimo, kakšne so naše moči," je nadaljeval Bregar.

Krimovke so v lanski sezoni proti Györu dvakrat visoke izgubile. Tega se v ljubljanskem taboru zavedajo, a se vnaprej ne predajajo. "Težko je napovedati, da bomo šli na zmago, tiha želja pa tli, da ne bomo položili orožja in se bomo maksimalno borili," je dodal Bregar, ki težav s poškodbami ali boleznimi igralk nima.

"K nam prihaja najboljša ekipa zadnjih let. Tekmec je kvaliteten v vseh fazah igre. Želimo si prikazati eno najboljših predstav. Želimo si polne dvorane, da nam navijači dajo novega zagona," so želje kapetanke Miše Marinček.

Na tekmi pričakujejo veliko gostujočih navijačev, v domačem taboru pa verjamejo, da jih bodo domači ljubitelji rokometa preglasili.

LIGA PRVAKINJ
DRUGI DEL, 3. krog

Skupina 1

Sobota ob 19.00:
KRIM MERCATOR - GYÖR

Nedelja:
NYKÖBING FALSTER - MIDTJYLLAND

CSM BUKAREŠTA - ROSTOV DON

Vrstni red: Bukarešta 10, Rostov in Györ po 8, Nyköbing in Krim Mercator po 4, Midtjylland 2.


Skupina 2

Sobota:
VARDAR - BUDUĆNOST

FERENCVAROS - BIETIGHEIM

Nedelja:
THÜRINGER - METZ

Vrstni red: Vardar 12, Metz 8, Ferencvaros in Budućnost po 6, Bietigheim in Thüringer po 2.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Beastman
# 08.02.2018 ob 18:08
Boj? A res? ne morš verjet, da neka športna ekipa nepove nekaj takega pred tekmo... bežimo!
fiston
# 10.02.2018 ob 19:12
Krim : Gyori

Strangersom naj ne bi delalo....
levkup
# 09.02.2018 ob 08:18
Beastman@
Joj kakšno ime ? Ali taki tudi obstajate med
komentatorji ? Bežimooo !!!
Drugače pa dajmo Krimovke odigrat dobro in srčno
tekmo. Bi napisal borbeno pa nekateri ne bi razumeli...
slovenc pa pol
# 08.02.2018 ob 23:57
Bodimo realni...a v športu velikokrat odločita srce in želja...naj bo tudi tokrat tako...
Kazalo