David Miklavčič je bil s 6 goli najboljši strelec Gorenja, ki si je največjo prednost priigral v 47. minuti, ko je povedel za osem golov. Foto: MMC RTV SLO
David Miklavčič je bil s 6 goli najboljši strelec Gorenja, ki si je največjo prednost priigral v 47. minuti, ko je povedel za osem golov. Foto: MMC RTV SLO

Rokometaši iz Šaleške doline so se dostojno poslovili od evropskega pokala Evropske rokometne zveze. V četrtfinalu so naleteli na zelo močne Nemce in na prvi tekmi v gosteh doživeli boleč poraz, na današnji povratni tekmi pa so izbranci Branka Tamšeta nekajkrat resno zagrozili gostom iz Göppingena.

Koprski Cimos je edini preostali slovenski rokometni klub v evropskih tekmovanjih. V polfinalu evropskega pokala Challenge se bo pomeril z enim izmed naslednje trojice: Partizan iz Beograda, Benfica iz Lizbone in Stiinta iz Bacaua (ROM).

Polfinalni žreb bo v torek na sedežu EHF-a na Dunaju.


Sredi 2. polčasa že vodili za osem

V prvem polčasu se je pred vsega 500 gledalci odvijal dokaj izenačen boj. Pobudo je bila vseskozi na strani gostiteljev, a gosti so jih navkljub temu onemogočali in v kali zatirali vse njihove poskuse. V drugi polovici tekme pa so se Nemcem nekajkrat pošteno zašibile noge, še posebej v 47. minuti, ko so Tamšetovi izbranci naredili delni izid in povedli z osmimi goli (23:15).

Velenjska ekipa je bila v silnem naletu, nato pa je naredila nekaj tehničnih napak, kar so izkušeni in z vsemi žavbami namazani igralci nemške zasedbe s pridom izkoristili in tekmo mirno pripeljali do srečnega konca.

V velenjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit slovenski reprezentant David Miklavčič, v nemški pa kar 202 cm visoki Michael Thiede. Oba sta dosegla po šest golov.

EVROPSKI POKALI

POKAL EHF (M), četrtfinale, 2. tekma

Gorenje Velenje - GÖPPINGEN (NEM) 20:33
26:22 (11:10)

Gorenje: Miklavčič 6, Cehte, Golčar in Gams po 4, Medved 3, Musa 2, Manojlović, Bajram in Štefanič po 1;

Göppingen: Thiede 6, Oprea 5, Mrvaljević in Schubert po 3, Gutbord 2, Kneule, Schöne in Haass po 1.