Cimos Koper bo moral v napadu igrati strpno in potrpežljivo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cimos Koper bo moral v napadu igrati strpno in potrpežljivo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Koprčane čaka težka naloga

ko ustaviti Atletico Madrid.

Rokometaši Cimosa bodo v soboto igrali prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov, v Bonifiko pa prihaja najuglednejši klub do zdaj - Atletico Madrid. Španski rokometni velikan se je pred začetkom sezone zaradi finančnih težav dolgoletnega pokrovitelja in gradbenega tajkuna Dominga Diaza de Mere iz Ciudad Reala preselil v špansko prestolnico in stopil pod okrilje madridskega Atletica, okostje ekipe pa je bolj ali manj ostalo nespremenjeno.

Zvezdniki na vseh igralnih mestih
Nekdanji najboljši igralec na svetu, zdaj pa trener Atletica Talant Dušebajev, ima na vsakem igralnem mestu po dva kakovostna igralca, največji zvezdniki pa so srbski vratar s španskim potnim listom Arpad Šterbik, Makedonec Kiril Lazarov, visokorasli švedski krilec Jonas Källman, Poljak Mariusz Jurkiewicz, Francoza Luc Abalo (njegov nastop je vprašljiv) in neuničljivi Didier Dinart ter številni španski reprezentanti.

Sanje so dovoljene
Koprska zasedba obljublja, da se bo trikratnim zmagovalcem Lige prvakov (2006, 2008 in 2009) zoperstavila brez strahu, tako kot se je v osmini finala Kielcam. "Gostili bomo zares vrhunsko ekipo z izjemnimi in izkušenimi posamezniki. Če seštejemo vse osvojene pokale tega moštva v zadnjih petih, šestih letih, potem lahko rečemo, da gre za najbuspešnejši klub na svetu," je povedal Fredi Radojkovič in dodal: "Navzlic temu bomo igrali na zmago. Nekateri mi očitajo, da nisem realen, a v teh trenutkih ne želim biti realen. Vsak mora imeti sanje in želje, čeravno so nerealne."

"Atletico lomi tekmece s čvrsto obrambo in bliskovitimi prehodi iz obrambe v napad. Če ga v tem elementu vsaj malce onemogočimo, potem bomo korak bližje želenemu cilju. To pomeni, da bomo morali v napadu igrati strpno in potrpežljivo."

Jovičić bo končal kariero
V soboto bo kariero končal Zoran Jovičić. Član srebrne slovenske reprezentance z evropskega prvenstva na domačih tleh leta 2004 je Radojkovičev pomočnik, zaradi silnih poškodb koprskih rokometašev pa je v tej sezoni nekajkrat "vskočil na pomoč" in zaigral tudi na mednarodni sceni.

Pravico bo delil danski sodniški par Martin Gjeding/Mads Hansen, delegat pa bo Italijan Adriano Ruocco.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme
Petek ob 20.10:

KÖBENHAVN - BARCELONA

Sobota ob 17.30:
ADEMAR LEON - FÜCHSE BERLIN

Ob 18.00:
CIMOS KOPER - ATLETICO MADRID

Ob 19.15:
CROATIA O. ZAGREB - KIEL

Povratne tekme bodo 28. in 29. aprila. Cimos bo igral 28. aprila ob 20.15.

Koprčane čaka težka naloga