Celjane v soboto čaka uvodna tekma letošnje Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Celjane v soboto čaka uvodna tekma letošnje Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zarabec
Miha Zarabec ima težave s poškodbo. Foto: www.alesfevzer.com
Urban Lesjak
Urban Lesjak bo med najbolj obremenjenimi igralci na igrišču. Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašem Celja Pivovarne Laško gre zaenkrat kot po maslu. Konec avgusta so osvojili slovenski superpokal, v državnem prvenstvu zanesljivo zmagali na vseh treh dozdajšnjih tekmah, v soboto, 19. septembra, pa jih že čaka prva tekma v elitnem delu evropske Lige prvakov. Prvi tekmec bo Bešiktaš, tekma pa se bo v Istanbulu pričela ob 17. uri.

Na papirju najlažji tekmec
Celjsko ekipo na uvodni tekmi v tej sezoni močno spremenjeni Ligi prvakov čaka na papirju najlažji tekmec, hkrati pa se zaveda pomembnosti, a tudi zahtevnosti tekme. Z morebitno izgubo točke ali dveh v mestu, ki leži na dveh celinah, bi si močno otežila napredovanje v osmino finala, kar je njen primaren, a v tej izostreni konkurenci tudi zelo drzen cilj, saj se bo v nadaljevanju najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini pomerila še s Kielom in Flensburgom, Veszpremom, PSG-jem, Wislo iz Plocka in Zagrebom.

Praktično brez treninga v polni postavi
Zdravstvena kartoteka ekipe pred evropsko premiero v tej sezoni ni najboljša. Celjani v zadnjih dveh mesecih praktično niso opravili treninga v polni postavi, ob že dlje časa odsotnemu Brazilcu Arthuru Patrianovi so poškodovani še vratar Ivan Gajić, krilni igralec Blaž Janc in srednji igralec Miha Zarabec, Luka Dobelšek pa ima v zadnjih dneh želodčne težave. Slednji trije bodo sicer odpotovali v Malo Azijo, a njihov nastop bo odvisen od samega počutja na dan tekme.

V Bešiktašu prava balkanska kolonija
"Bešiktaš ima določeno tradicijo. Na evropskem rokometnem zemljevidu resda nima celjske veljave, a v Turčiji vlagajo ogromno denarja v šport. Bešiktaš ima izjemno veliko tujcev, pravo balkansko kolonijo igralcev, ki so se v preteklosti izkazali v močnih evropskih klubih. Omenil bi le Ivana Ninčevića ali Nemanjo Pribaka, tu so še številni drugi rokometaši s področja nekdanje Jugoslavije, imajo pa še kopico turških reprezentantov. Turška ekipa je še posebej nevarna v svoji dvorani, v kolikor bodo na tekmo prišli njeni privrženci nogometnega kluba, potem nas čaka prava veselica. Uvodni krog je vselej zelo poseben, pred njim so številne negotovosti. Če bi prvi krog igrali v Zlatorogu, potem bi lahko z gotovostjo dejal, da bomo osvojili obe točki, tako pa ..."

Lesjak bo med najbolj obremenjenimi
V odsotnosti vratarja Gajića bo med najbolj obremenjeni rokometaši na igrišču v Istanbulu vratar Urban Lesjak, ki je pred tekmo dejal: "Čaka nas čvrsta in izkušena ekipa, namazana z vsemi žavbami. Zanjo igrajo igralci, ki so že nekaj dosegli v svoji karieri. Moramo se dobro pripraviti, naša prednost sta mladost in predrznost, v preteklosti pa smo že dokazali, da se lahko kosamo z vrhunskimi igralci, a le pod pogojem, da pokažemo našo prepoznavno trdo predstavo v obrambi in hitro v napadu."

Tri ure od letališča do hotela
Celjani zavoljo številnih zdravstvenih težav z mešanimi občutki odhajajo v Turčijo, določene preglavice pa jim povzroča tudi sama lokacija tekme. Takoj po petkovem prihodu v 14-milijonsko mesto jih namreč čaka več kot triurna vožnja z avtobusom od letališča do hotela, kar že povzroča določene težave v proces zadnjega treninga pred sobotno tekmo.

Liga prvakov, 1. krog, skupina A:

Četrtek:
ZAGREB - KIEL

Sobota:
BEŠIKTAŠ - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
WISLA PLOCK - VESZPREM
FLENSBURG - PSG