Nikola Karabatić je bil z devetimi zadetki na oktobrski tekmi v Zlatorogu najučinkovitejši strelec. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Karabatić je bil z devetimi zadetki na oktobrski tekmi v Zlatorogu najučinkovitejši strelec. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so bili na prvi medsebojni tekmi v Zlatorogu oktobra popolnoma konkurenčni Parižanom, na koncu pa so izgubili za dva zadetka. "Na enak način želimo igrati tudi v Parizu. Zavedamo se njihove moči, saj PSG v tej sezoni še ni oddal točke v svoji dvorani. Sposobni so vsakega sesuti v prah. Maksimalno se moramo pripraviti, pričakujemo pa lahko enak pristop z njihove strani, saj točka s Kielom vsekakor ni ostala neopažena," je povedal celjski trener Branko Tamše, ki je imel seveda v mislih spodbudno sobotno predstavo svojih varovancev in remi na dvoboju proti Kielu.

Da bi na dan, ko otroke obdaruje Miklavž, Celjani dobili kakšno darilo, je res težko pričakovati. Vse, razen poraza, bi bila senzacija, saj je v francoski ekipi ogromno največjih mojstrov rokometne igre: vznemirljivi Nikola Karabatić, Hrvat Igor Vori, Danca Mikkel Hansen in Henrik Mollgaard, Francozi Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Luc Abalo, Samuel Honrubia, Luka Karabatić in Xavier Barachet, skupino imenitnežev pa vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener Celja Zvonimir Serdarušić.

Celjsko zasedbo po nedeljskem obračunu v Parizu prihodnje leto (odmor je posledica evropskega prvenstva, ki bo na začetku leta 2016) čakajo še štiri tekme predtekmovanja Lige prvakov, na katerih bodo poskušali presenetiti in se prebiti v osmino finala. Po devetih odigranih tekmah v skupini A najbolje kaže madžarskemu Veszpremu, ki je zbral 15 točk, Flensburg-Handewitt in PSG jih imata po 14, Kiel devet, Zagreb osem, Wisla sedem, Celje tri, zadnjeuvrščeni turški Bešiktaš pa dve točki.

Liga prvakov, 10. krog, skupina A, nedelja ob 17.00:
PSG - CELJE PIV. LAŠKO
Sobota:
WISLA PLOCK - ZAGREB
Nedelja:
KIEL - VESZPREM
Nedelja:
BEŠIKTAŠ - FLENSBURG
Vrstni red: Veszprem 15, PSG in Flensburg 14, Kiel 9, Zagreb 8, Wisla 7, Celje 3, Bešiktaš 2.