Islandec Alexander Petersson je odlični strelec. Foto: EPA
Islandec Alexander Petersson je odlični strelec. Foto: EPA
Blaž Janc
Krilni igralec Blaž Janc je pred odhodom v Nemčijo dejal: "Rhein-Neckar Löwen ima vrhunske posameznike, naša največja prednost pa je mladost. Na četrtkovi tekmi se bomo borili po naših najboljših močeh, tako kot smo se na uvodnih štirih tekmah, čeravno se zavedamo izjemne moči nemške zasedbe. Poskušali bomo s svojo igro, z dobro obrambo in s čim več lahkimi goli." Foto: BoBo

Celjani imajo po štirih krogih eno zmago in tri poraze, tudi tokrat pa jih v mestu St. Leon-Rot čaka težko delo. Rhein-Neckar je dobil domači tekmi z Montpellierjem in Čehovskimi medvedi, izgubil pa srečanji v Veszpremu in Skopju.

"Levi" so favoriti tudi tokratnega dvoboja. Danca Niklas Landin in Mads Larsen, Norvežana Bjarte Myrhol in Harald Reinkind, Islandca Alexander Petersson in Stefan Rafn Sigurmannsson, Šved Kim Ekdahl du Rietz, Švicar Andre Schmid in Španec Gedeon Guardiola Villaplana skupaj z domačimi igralci, najbolj prednjačita Uwe Genshamer in Patrick Groetzki, imajo najvišje cilje tako doma kot tudi v evropskih tekmovanjih.

Tamše: Ne smemo dovoliti, da se Landin razigra
"Nemška ekipa goji zelo hitro igro, najboljša je v bliskovitih prehodih iz obrambe v (pol)protinapad. Njeno igro krasi tudi hitro izvajanje žoge na sredini igrišča ... kaznuje vsako neorganizirano igro tekmeca v napadu. V vsakem primeru ne smemo dovoliti vratarju Landinu, ki je po mojem mnenju med tremi najboljšimi vratarji na svetu, da se razigra. V napadu moramo igrati organizirano in racionalno, v nasprotnem primeru se nam ne piše nič dobrega. Naš tekmec ima na vseh igralnih položajih izjemne posameznike, moč, kakovost, specialiste za obrambne naloge ..." je na današnji novinarski konferenci dejal celjski trener Branko Tamše in dodal: "Nemško ekipo sem že pred začetkom sezone uvrščal med favorite za končno zmago v ligi prvakov, njeni dve zmagi na dosedanjih štirih tekmah pa pričata o izjemni izenačenosti v naši skupini. Ne glede na trenutno stanje na lestvici gre za izjemno kakovostno zasedbo, ki lahko premaga vsako ekipo na stari celini."

Celjani imajo nekaj težav s poškodbami, ki pestijo Živana Pešića, Miho Zarabca in Davida Miklavčiča.

LIGA PRVAKOV

5. KROG

Skupina C

Četrtek ob 19.30:
RHEIN NECKAR LÖWEN - CELJE PL

Sobota:
VARDAR - VESZPREM

Nedelja:
MONTPELLIER - ČEHOVSKI MEDVEDI

Veszprem 8, Vardar 7, Rhein Neckar 4, Montpellier 3, Celje P. L. 2, Čehovski Medvedi brez točk.