Foto:
Foto:
Dejan Perič je tudi v Lemgu branil odlično.
Renato Sulić (Zagreb) in Kjetil Strand (Flensburg)

uvrstili v polfinale.

Popoln rokometni uspeh slovenskih klubov sta dopolnila Gorenje in Krim Eta Malizia. Velenjčani so zaradi več doseženih golov v gosteh izločili Sporting Lizbono in se uvrstili v polfinale Pokala pokalnih zmagovalcev, Krimovke pa so z visoko zmago nad Budućnostjo (več tukaj) osvojile prvo mesto v skupini B in bodo v četrtfinalu Lige prvakinj igrale z rusko Lado.

Celjani že v uvodnih minutah do skupnih plus deset
Za presenečenje pred povratno tekmo med Lemgom in Celjem Pivovarno Laško je poskrbel domači strateg Volker Mudrow, ki je v postavo uvrstil sicer poškodovanega Markusa Baurja. To ni zmedlo Celjanov, ki so po zadetkih Sergeja Rutenke, Žikice Milosavljeviča in Renata Vugrinca v 5. minuti povedli s 3:0 ter jasno pokazali, da želijo dobiti tudi povratno tekmo. Nemci so bili v uvodnih minutah precej nervozni, tako da jim v napadu nikakor ni steklo. Ko so se le približali na 3:2, so pivovarji odgovorili z delnim izidom 3:1 in znova povedli s tremi zadetki prednosti. Toda nato so zapravili kar nekaj napadov zapored, kar so Nemci izkoristili in v 13. minuti izenačili na 6:6, v 17. minuti pa ob prednosti igralca več prvič povedli (8:7).

Perić kljub virozi odličen
Po izenačenju na 11:11 je Lemgo v 24. minuti povedel za dva zadetka (13:11), tako da je Miro Požun vzel minuto odmora. Ta je prerodila njegove varovance, ki so v slabi minuti z zadetkoma Kokšarova in Milosavljeviča znova izenačili, le malo zatem pa s tretjim golom Uroša Zormana povedli (14:13). Do konca polčasa so nato zadevali le še Celjani, izid polčasa (17:13) je dve sekundi pred koncem polčasa postavil Vugrinec. Obilo zaslug za preobrat je imel tudi vratar Dejan Perič, ki je v zadnjih minutah zaklenil svoja vrata.

Nemci so lahko le izenačili
Tudi drugi polčas so slovenski prvaki začeli silovito: z zadetkoma Kokšarova in Vugrinca so povišali na 19:13, kar je bila najvišja prednost na tekmi. Na drugi strani so domači delovali utrujeno in v napadu popolnoma brezidejno. Upanje je vlil Tempelmeier, ki je dvakrat zapored zadel za 20:17. To pa je bilo tudi vse, saj se Nemci nato vse do 52. minute niso uspeli približati na manj kot tri zadetke. Takrat sta španska sodnika sumljivo izključila Miladina Kozlino, kar so domači izkoristili in z dvema goloma Daniela Stephana izenačili na 24:24. Toda takrat je bilo za preobrat že prepozno. Celjani so bili v zadnji minuti zelo blizu zmagi, saj so po zadetku Zormana vodili z 28:27, a je tik pred iztekom izenačil Tempelmeier. Tudi remi pa v ničemer ne zmanšuje uspeha slovenskih prvakov.

To je že šesta uvrstitev Celja med štiri najboljše klube Evrope, kar ima letos zaradi večje konkurence (32 klubov) in slabše igralske zasedbe še večjo težo. Se bo celo ponovila pravljica z evropskega prvenstva in bo imela Slovenija tudi na klubski ravni evropskega finalista?

Izjave po tekmi
Völker Mudrow, trener Lemga: "Zaostanek s prve tekme je bil prevelik. V klubu smo sicer verjeli, da lahko izničimo sedem golov, vendar so moji varovanci na revanši delali enake napake kot v Celju, kar so naši tekmeci seveda izkoristili. Glede na prikazano igro je skupen izid povsem realen."

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Moji igralci so pravi bojevniki, tako da so se z zrelo in preudarno igro povsem zasluženo uvrstili v polfinale lige prvakov. Nemci nam očitno ležijo: v skupini smo bili boljši od Flensburga, na obeh četrtfinalnih tekmah pa še od Lemga. Če se pošalim, potem si v polfinalu želim še eno nemško moštvo - Magdeburg."

Renato Vugrinec, igralec Celja Pivovarne Laško: "Za igro na obeh dvobojih si zaslužimo oceno odlično. Žal mi je, da našo dobro igro v Lemgu nismo kronali z zmago. Kljub temu je uvrstitev v polfinale povsem zaslužena, naša ekipa je v naletu in z nestrpnostjo pričakuje naslednje tekme."

Matjaž Brumen, igralec Celja Pivovarne Laško: "Že v prvem polčasu smo z odlično igro v obrambi in napadu povsem razorožili uglednega tekmeca iz Nemčije, nadaljevanje pa je bila le rutina."


                                     *   
Lemgo - CELJE PIV. LAŠKO       25:32 
        28:28 (13:17)            
                                      
Stephan        8   Rutenka       7    
Baumgartner    7   Vugrinec      7    
Tempelmaier    5   Zorman        6    
Kehrmann       4   Milosavljevič 4    
Zerbe          2   Kokšarov      3    
M. Ramota      1   Kozlina       1    
Christophersen 1                      
                                      
Sedemmetrovke: 2/3     3/4            
  Izključitve: 6 min   14 min         
RK: Kozlina 50., Kokšarov 60.         
3.767 gledalcev                       
          * - izid prve tekme