Ekipa Celja Pivovarne Laško za sezono 2014/15. Celjani na domači sceni merijo na naslov in pokal, v Ligi prvakov pa je cilj osmina finala. Foto: CPL
Ekipa Celja Pivovarne Laško za sezono 2014/15. Celjani na domači sceni merijo na naslov in pokal, v Ligi prvakov pa je cilj osmina finala. Foto: CPL
Celje PL
Celjani so se predstavili na strehi enega od celjskih hotelov. Foto: CPL
Celje
Povprečna starost celjske ekipe je manj kot 23 let. Foto: CPL

Celjani so v primerjavi z minulo sezono prevetrili ekipo. Odšli so Borut Mačkovšek, Uroš Bundalo, Sebastian Skube, Gašper Marguč, Žiga Mlakar, Mate Lekai in Nemanja Zelenović. Prišlo pa je osem novih igralcev. To so Urh Kastelic, Šime Ivić, Gal Marguč, Jaka Malus, Miha Zarabec, Tilen Kodrin, Živan Pešić in Michal Kasal.

Največja tekmeca Gorenje in Maribor
Varovanci Branka Tamšeta so sezono odprli z zmago v superpokalu. V prvenstvu pa bosta njihova največja tekmeca Gorenje Velenje in Maribor Branik. Ekipa Celja ima v povprečju manj kot 23 let. Tamše je zadovoljen z opravljenim delom na pripravah. "Vsi po vrsti so delali dobro, od staroselcev do novincev, ki so se dobro vklopili v naš kolektiv. Čaka nas dolga sezona v malce spremenjeni obliki domačega tekmovanja, ko prvi del sezone nekoliko izgublja atraktivnost, saj se bo o vsem odločalo v aprilu oziroma maju, nekatere ekipe pa si bodo lahko privoščile tudi kakšen spodrsljaj več," je na novinarski konferenci uvodoma dejal Tamše.

Velenjčan na celjski klopi od svojih igralcev zahteva in pričakuje le trdo delo: "Od vseh mojih varovancev pričakujem, da bodo na vsaki tekmi dali vse od sebe. Naša največja domača tekmeca iz Velenja in Maribora imata nekoliko več časa za piljenje svoje pripravljenosti, medtem ko jo mi moramo doseči že konec meseca, ko se začne Liga prvakov. Ne glede na našo mladost lahko zatrdim, da nobeni od zvezdniških mednarodnih ekip ne bo lahko v Zlatorogu, z roko v roki z okoljem in svojimi privrženci pa upamo, da se lahko kosamo z vsako od njih."

Mlada, a kakovostna ekipa
Pivovarji se bodo v Ligi prvakov, ki se začne konec septembra, pomerili z madžarskim Veszpremom, ruskimi Čehovskimi medvedi, nemškim Rhein-Neckar Löwenom, makedonskim Vardarjem in francoskim Montpellierjem. "Pred nami je naporno tekmovanje v Ligi prvakov. Predstavili se bomo z najmlajšo ekipo v zgodovini celjskega rokometa, ki pa zaradi tega ni manj kakovostna. Za vse nas je privilegij biti v takšnem klubu, kot je Celje Pivovarna Laško. Naši cilji so vedno najvišji. Vsi novi igralci so prišli z razlogom. V njih verjamemo, ker so sposobni uresničiti vse cilje," je zaključil Tamše.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M) - 2014/15

1. NLB LEASING LIGA, 1. krog

Sobota ob 18.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - LOKA 2012

Ob 19.00:
ISTRABENZ PLINI IZOLA - RIKO RIBNICA
JERUZALEM ORMOŽ - KRŠKO
TRIMO TREBNJE - SVIŠ IVANČNA GORICA
SLOVENJ GRADEC - GORENJE VELENJE

Ob 19.30:
SEVNICA - MARIBOR BRANIK

Ob 20.00:
KRKA - SLOVAN