Spomin na
Spomin na "zlate" čase celjskega rokometa: Dejan Perić (desno)se je 24. aprila 2004 skupaj z Renatom Vugrincem in Mirom Požunom veselil naslova evropskega prvaka. Foto: EPA

40-letni Perić je s Celjani podpisal dveletno pogodbo, po preteku katere bo ostal v "klubu s ponosom". Leta 2004 je bil prav "Perke" med najzaslužnejšimi, da so Celjani osvojili naslov evropskih klubskih prvakov. Perić je v devetih sezonah za Celjane zbral 280 nastopov in v tem času osvojil osem naslovov slovenskega državnega prvaka ter sedem naslovov pokalnega prvaka.

Evropski prvak tudi z Barcelono
186 cm visoki vratar je po šampionski sezoni odšel v Barcelono, s katero je še enkrat osvojil Ligo prvakov. Od sezone 2006/07 naprej igra za madžarski Veszprem, kjer je osvojil vse naslove državnega prvaka z izjemo enega, leta 2008 pa je z Madžari osvojil Pokal pokalnih zmagovalcev. 40-letni Perić je za reprezentanco Srbije zbral 207 nastopov. Poleg srbskega državljanstva ima tudi slovensko.

Perićevo znanje in izkušnje za mlade
"Izjemno veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti z Dejanom Peričem, ki je legenda našega kluba. Vsi, ki so kdaj koli igrali ali sodelovali z njim, vedo, o kakšnem človeku in igralcu govorimo. Veseli smo, da smo mu lahko ponudili priložnost, da konča igralsko kariero v Celju, tudi po njej pa ga vidimo v našem klubu, kar smo mu tudi predstavili in sam se tega veseli. Dejan bo za našo ekipo pomenil veliko okrepitev, saj bo s svojimi izkušnjami in znanjem, ki ga bo prenašal na naše mlade igralce, izjemna spodbuda in človek, od katerega se lahko veliko naučijo," je bil zadovoljen direktor celjskih rokometašev Roman Pungartnik.

Legenda prihaja, legenda odhaja
Pivovarji bodo letošnjo turbulentno sezono končali na 3. ali 4. mestu državnega prvenstva. Nov pohod na vrh bodo torej začeli s Perićem, ki je po Matevžu Skoku, Nemanji Zelenoviću in Roku Žuranu četrta okrepitev za prihodnjo sezono. Če ena legenda prihaja, pa druga odhaja. Edvard Kokšarov se bo namreč po 13 sezonah preselil k Čehovskim medvedom.