Slovenski rokometaši bodo morali za uvrstitev na EP na zadnjih treh tekmah osvojiti (vsaj) 4 točke. Foto: BoBo
Slovenski rokometaši bodo morali za uvrstitev na EP na zadnjih treh tekmah osvojiti (vsaj) 4 točke. Foto: BoBo
Na Islandijo brez Zormana, Puclja in Skoka
Sigurdsson usoden tudi v rokometu
Islandija presenetila Slovenijo

Prva sta v sredo v Mariboru, kjer je Islandija zmagala z 29:28, sicer igrala, nastop v Reykjaviku pa sta odpovedala zaradi težav s kolenom. Islandci so v skupini 6 še neporaženi, z novim parom točk pa bi si že dve tekmi pred koncem kvalifikacij zagotovila nastop na Danskem.

Tekmo med Slovenijo in Islandijo boste v nedeljo ob 16.00 lahko spremljali na TV Slovenija 2, Valu 202 in MMC-jevi spletni strani.

V drugem polčasu so popustili
Slovenski rokometaši so na prvem medsebojnem obračunu prikazali številne obraze. V prvem polčasu so v dvorani Tabor imeli pod nadzorom kakovostne severnjake, v drugem pa zaradi luknjičave obrambe - poznala se je odsotnost pomembnih členov v slovenski obrambi Mateja Gabra in Uroša Bundala, v napadu pa je izostal učinek prav tako poškodovanega krilnega igralca Dragana Gajića - ostali brez načrtovanega izplena.

Dolenec: Izboljšati igro v obrambi
"V Reykjaviku bomo skušali popraviti spodrsljaj s prve medsebojne tekme v Mariboru. Prepričan sem, da smo tega sposobni, a le pod pogojem, da izboljšamo našo igro v obrambi. Na prvi medsebojni tekmi nas je pokopala slaba obramba v zadnjih petnajstih minutah," je prepričan Jure Dolenec.

Skube: Možnosti za zmago obstajajo
Sebastian Skube
, ki je bil s šestimi zadetki najboljši slovenski strelec na prvi medsebojni tekmi v Mariboru, je dodal: "Na sredino tekmo moramo pozabiti in pred nedeljsko povratno tekmo izluščiti le dobre stvari. Osrednjo pozornost moramo nameniti svoji igri v obrambi. Pred nami je težka naloga, ob zbrani igri pa imamo realne možnosti tudi za zmago v Reykjaviku."

Junija še zadnji tekmi
Izbrance Borisa Deniča do konca kvalifikacij nato čakata še dve tekmi: najprej se bodo v gosteh pomerili z Romuni (12. junij), nato pa še doma z Belorusi (16. junij).

Kvalifikacije za EP, skupina 6, 4. krog
Nedelja ob 16.00:
ISLANDIJA - SLOVENIJA
Ob 15.00:
BELORUSIJA - ROMUNIJA
Lestvica: Islandija 6, Slovenija in Belorusija po 3, Romunija 1.

Na Islandijo brez Zormana, Puclja in Skoka
Sigurdsson usoden tudi v rokometu
Islandija presenetila Slovenijo