Zamišljen pogled Borisa Deniča. Kako se bo lotil Hrvatov? Foto: MMC RTV SLO
Zamišljen pogled Borisa Deniča. Kako se bo lotil Hrvatov? Foto: MMC RTV SLO
Sebastian Skube
Sebastian Skube in Jure Dobelšek obljubljata boj po najboljših močeh. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Marko Bezjak in Primož Prošt
Marko Bezjak in Primož Prošt med brskanjem po spletu. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

Z obraza slovenskega selektorja Borisa Deniča je bilo mogoče razbrati, da je za njim težka in neprespana noč. Razumljivo, saj tesen poraz z Norvežani boli. A treba je dvigniti glave in poskušati presenetiti favorizirano Hrvaško. "Glede na to, da smo vse sile usmerili na prvo tekmo z Norveško, si bomo video o Hrvatih, na podlagi katerega bomo postavili tudi smernice za sredino tekmo, ogledali šele danes. Vsekakor bomo iskali našo priložnost za pozitiven rezultat," je za uvod novinarske konference v hotelu Srbija dejal Denič.

Denič pričakuje hrvaško obrambo 6-0
44-letni Ljubljančan je nato nadaljeval: "Proti Islandiji smo videli, da so Hrvati odigrali tako obrambo 6-0 kot tudi 3-2-1. Igrajo vse obrambe in vse dovolj kakovostno. Pričakujem, da bodo proti nam postavili 6-0, čeprav bi rajši videl, da se motim." Slovenci bodo torej morali prebijati visok dvometrski zid hrvaških rokometašev na črti, kar je ob odsotnosti visokih strelcev z zunanjih položajev težka naloga.

Slovenci nismo flegmatiki
Denič je na vprašanje, ali bodo morda njegovi varovanci proti Hrvatom igrali manj neobremenjeno kot proti Norvežanom, odgovoril: "Pritisk si vedno ustvarjamo sami. A dejstvo je, da prihajamo iz prostora, ki ni znan po flegmatičnosti. Hrvati s tem nimajo toliko težav. Proti Islandiji so znova dokazali, da imajo zmagovalno miselnost, saj so do 57. minute zaostajali, nato pa napravili preobrat. Mi moramo zmagovalno miselnost še zgraditi, kar pa zahteva svoj čas."

Podoživite slovenski zmagi nad Hrvaško (27:25) z evropskega prvenstva leta 2004 v Ljubljani in z evropskega prvenstva leta 2000 v Zagrebu (25:24).

Plus 11 v pol ure govori o "dinamitu" ekipe
A proti Norveški le ni bilo vse črno. Daleč od tega. "Pokazali so se obrisi ekipe, ki ima v sebi dinamit, o čemer sem govoril. V pol ure smo naredili razliko 11 golov. Tudi proti Hrvatom bomo poskušali odigrati na polno. Kaj nam bo to prineslo, pa bo pokazala tekma," je sklenil Denič.

Reprezentanca stopila skupaj
Tudi Sebastian Skube ostaja optimističen: "Nič še ni izgubljeno. Vse je še mogoče." Podobno razmišlja tudi Jure Dobelšek: "Po tekmi z Norvežani smo v garderobi stopili skupaj, saj prvenstvo ni čas za objokavanje priložnosti. Proti Hrvatom je vedno prisoten neki dodaten naboj in verjamem, da jih lahko premagamo." Oba sta se tudi zahvalila navijačem za bučno podporo, a hkrati obžalovala, da jih reprezentanti niso mogli nagraditi z dvema točkama. Nova priložnost bo v sredo od 18.10 naprej.

Iz Vršca