David Miklavčič je za reprezentanco debitiral decembra 2007. Od takrat je zbral 37 nastopov in dosegel 72 golov. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
David Miklavčič je za reprezentanco debitiral decembra 2007. Od takrat je zbral 37 nastopov in dosegel 72 golov. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel

"Velika medijska pozornost, tekme, analize, skratka tempo je kar hud, a ker so tekme vsak drugi dan, je časa za regeneracijo dovolj," 28-letni Grosupeljčan podoživlja vtise uvodnih dni.

Slovenija rotira več igralcev
Kako gleda na odločilno tekmo z Islandijo? "Razmišljamo le o zmagi, o porazu ne, saj to ne bi bilo dobro za psiho. Zagotovo bomo dali vse od sebe, da jo dobimo. Igramo z večjim številom igralcev kot Islandija, kjer vse sloni na sedmih, osmih rokometaših. In to bi bila lahko naša prednost," meni Miklavčič.

Islandci "grizejo" 60 minut
Zakaj je Islandija tako močna? "So homogena ekipa, ki grize celo tekmo tako v napadu kot obrambi. Njihovi igralci nastopajo v uglednih tujih klubih in iz tega črpajo samozavest. Lahko zaostajajo vso tekmo, a na koncu zmagajo. Hvala lepa in adijo," o žilavosti severnjakov pravi 196 cm visoki desni zunanji, sicer član Gorenja.

Vzornik Staffan Olsson
Miklavčič je bil dolgo časa znan po bujni pričeski, pred kratkim pa se je ostrigel, tako da ga marsikdo ni prepoznal. "Po šestih letih in pol sem se je naveličal, tako da sem se odločil za spremembo. Zdaj sem mogoče videti nekoliko mlajši," spremembo videza razloži "Miki", ki je imel nekoč tudi dolgolasega vzornika, znamenitega Šveda Staffana Olssona.

Iz Vršca