Reprezentanca, ki bo branila slovenske barve na 10. evropskem prvenstvu v Srbiji. Foto: MMC RTV SLO
Reprezentanca, ki bo branila slovenske barve na 10. evropskem prvenstvu v Srbiji. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija
Novi dresi se na ogled postavijo. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Pred začetkom EP-ja v rokometu v Srbiji

Prvi mož Rokometne zveze Slovenije je v Zrečah, kjer so se 26. decembra začele sklepne priprave slovenske reprezentance, dejal, da tako kot reprezentantje tudi sam že nestrpno pričakuje začetek evropskega prvenstva. "Pričakujem pravi pristop, lepo igro, borbenost, hitrost in kolektivnost. In prepričan sem, da bomo to tudi videli," je Bobinac predstavil svoja pričakovanja in dodal: "Za rezultat potrebujemo še enakovredno sodniško obravnavo in kanček sreče."

"Slovenska hiša" - gostišče Vetrenjača
Osnovni cilj je seveda preboj iz skupine D, tiha želja oziroma veliki cilj pa so olimpijske kvalifikacije. Pri tem bodo Slovencem v veliko pomoč tudi navijači. Bobinac jih pričakuje na vsaki tekmi blizu 2.000. Družili se bodo lahko v "slovenski "hiši" v Vršcu, gostišču Vetrenjača.

Malo nervoze, fantje sicer zdravi in nabrušeni
Selektor Boris Denič je uvodoma dejal, da je "vse" povedal že v preteklih dneh, nato pa priznal, da je rahla nervoza sploh pri najmlajših prisotna, a ga veseli, da je njegovo moštvo zdravo: "Naredili smo okoli 80 odstotkov načrtovanega. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo, zagotovo pa bomo šli na vsako tekmo na zmago." Kapetan Uroš Zorman je podobno obljubil le "boj po najboljših močeh", tekme same pa bodo pokazale, kakšen je domet reprezentance.

Dresi za večjo prepoznavnost
Slovenci se bodo v Srbiji predstavili v novih dresih, ki so oblikovani v dogovoru z olimpijskim komitejem ter naj bi prispevali k večji usklajenosti in prepoznavnosti slovenskih reprezentanc.

Rokometaši se bodo proti Vršcu odpravili v soboto zjutraj. Prva tekma z Norvežani jih čaka v ponedeljek ob 18.10.
SLOVENSKA REPREZENTANCA

Vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Gorazd Škof (Cimos Koper);

Krilni igralci: Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajić (Montpellier), Luka Žvižej, Jure Dobelšek (Cimos Koper);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

Krožni napadalci: Matej Gaber (Gorenje), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Pred začetkom EP-ja v rokometu v Srbiji