Pozdrav Slavka Goluže in Borisa Deniča na novinarski konferenci po tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Pozdrav Slavka Goluže in Borisa Deniča na novinarski konferenci po tekmi. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Uroš Zorman
Uroš Zorman je bil nadvušen nad vzdušjem, ki so ga pripravili slovenski navijači. V dvorani Millenium se jih je zbralo okoli 1.500. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Navijači
Slovenski navijači so bili osmi slovenski igralec. Žal to ni bilo dovolj za zmago nad močnimi Hrvati. Mogoče bo pa v petek s skupnimi močmi šlo proti Islandiji. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Slovenci še vedno iščejo prvo zmago

"S porazom ne moremo biti zadovoljni, lahko pa smo z borbenostjo. Nismo realizirali stoodstotnih priložnosti, kar je na koncu odločilo," je o zgrešenih "zicerjih", tudi treh sedemmetrovkah, dejal Luka Žvižej. "Hrvaška je preveč kvalitetna za tehnične napake, ki smo si jih privoščili v ključnih trenutkih. Mogoče bi se drugače zasukalo, če bi bili bolj zbrani. Zdaj bomo storili vse, da v petek premagamo Islandijo," pa je dodal njegov brat Miha, s sedmimi goli drugi najboljši slovenski strelec.

Zorman ponosen na soigralce in navijače
"Najprej bi rekel, da sem ponosen na fante oziroma soigralce, da smo odigrali tako, kot smo. Dobro smo odigrali obrambo, vidi pa se, da mlajšim igralcem manjka izkušenj. Zahvalil bi se tudi fantastični publiki, ki nas je nosila. Ponosen sem tudi na njih. V petek jih bo vsaj toliko kot danes in upam, da bomo skupaj odšli v Novi Sad," je povedal kapetan Uroš Zorman. Tudi selektor Boris Denič je pohvalil svoje varovance: "Čestitam našim fantom. Obrambno smo tekmo dobro odprli slabo, zato pa v napadu dobro. Dve ali tri zapravljene stoodstotne priložnosti sta nas stali bolj enakovredne končnice. Nam ta tekma ni pomenila veliko, saj moramo v petek premagati Islandce."

Čupić: V tem trenutku smo močnejši
Najboljši hrvaški strelec Ivan Čupić je pričakoval veliko slovenskih navijačev: "Vedeli smo, da bomo igrali v 'gosteh'. Slovenci niso razočarali svojih navijačev, a mi smo v tem trenutku pač močnejši."

Goluža: Imeli smo težave s podajami na črto
Hrvaški selektor Slavko Goluža je znova pohvalil slovensko moštvo in obžaloval, da tekme niso odločili že prej: "Čestitam Deniču in njegovim fantom za pravi sosedski derbi. Nismo pa videli ravno lepega rokometa. Imeli smo težave s podajami na črto na krožnega napadalca, kar je posledica tega, da smo bili premalo agresivni. Sami smo si krivi, da smo po vodstvu s tremi, štirimi goli dovolili Slovencem, da nas ujamejo. Ta tekma sicer za nas ni pomenila veliko, saj je naš cilj v Novi Sad prenesti vse štiri točke, za kar pa bo potrebno v petek premagati Norveško."

Slovencem zadostuje "navadna" zmaga nad Islandijo
Kakšna je torej slovenska "računica" pred zadnjim krogom? Ker je v drugi tekmi skupine D Islandija premagala Norveško s 34:32, Slovencem za preboj v drugi del, ki bo v Novem Sadu, zadostuje že "navadna" zmaga nad Islandci, s čimer bi s seboj prenesli tudi dve točki. V tem primeru bi izpadla Norveška, ki bi imela v krogu treh reprezentanc s po dvema točkama najslabšo razliko v zadetkih (-1). Islandija bi imela +1, Slovenija pa "nulo". Slovenci bi napredovali tudi, a seveda brez točk, če bi Norvežani presenetili Hrvate, kar pa se verjetno ne bo zgodilo.

Iz Vršca

Slovenci še vedno iščejo prvo zmago