Selektor Boris Denič na improviziranem zaslonu levo razlaga napadalne akcije. Malo kasneje je sledila še izvedba v
Selektor Boris Denič na improviziranem zaslonu levo razlaga napadalne akcije. Malo kasneje je sledila še izvedba v "praksi". Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

Gre za še en "obred" krepitve moštvenega duha izbrancev Borisa Deniča, ki se je že zjutraj soočil z neprijetno novico, saj je moral Luka Žvižej zaradi slabega počutja v celjsko bolnišnico, kjer je tudi ostal. Zdravniki so postavili diagnozo rotavirus.

Žvižeja "kuhalo" celo noč
"Celo noč je imel težave s prebavo in povišano temperaturo, nato pa sem zjutraj dobil klic od zdravnika, ki mi je sporočil diagnozo," je pojasnil Denič, ki upa, da se bo Žvižej čim prej vrnil v reprezentanco. Po najnovejših informacijah bi se lahko soigralcem pridružil že v sredo zvečer. Je bil pa slovenski selektor zadovoljen, da gre pri Davidu Špilerju, Draganu Gajiću in Matjažu Brumnu za starejše (lažje) poškodbe, ki bodo prišle na vrsto za "sanacijo" po koncu sezone.

Ni razlogov za skrbi
"Kljub nekaj težavam s poškodbami oziroma boleznijo me nič ne skrbi. Imam reprezentanco, ki jo imam, in to je to. Slabo bi vplivalo na igralce, če bi jim dajal videz zaskrbljenosti. Vzdušje je zaenkrat zelo dobro, fantje so zavzeti in skupaj z vodstvom bomo naredili vse, da bo tako še naprej," je v svojem slogu brez dlake na jeziku dejal 44-letni Ljubljančan, nato pa se skupaj z varovanci odpravil na zasluženo kosilo.