Boris Denič in njegovi fantje upravičeno pogledujejo proti Beogradu, kjer se bodo odigrali zaključni boji. Foto: EPA
Boris Denič in njegovi fantje upravičeno pogledujejo proti Beogradu, kjer se bodo odigrali zaključni boji. Foto: EPA
Dragan Gajič
Dragan Gajič je ohranil mirno roko. Foto: Reuters
Gajič in Zorman po zmagi nad Madžari

"Fantje so odigrali do zadnjih atomov moči. Vodili smo vso tekmo in na koncu zasluženo slavili. Dejstvo je, da smo premagali favorita. To ni naključje, saj igramo lep rokomet. Gremo korak za korakom," je dejal selektor Boris Denič in za sredino tekmo s Španijo napovedal: "Videli bomo, kaj bodo ponudili. Če bo priložnost za zmago, jo bomo pograbili."

Gajič: Zasluga gre ekipi
Prvi junak tekme je bil Dragan Gajič, ki je dosegel 13 golov. Iz igre je zgrešil le enkrat (met 9/10). "Naša mlada ekipa je potrebovala takšno zmago. To je dokaz, da se celo prvenstvo dvigujemo v formi. Za moj strelski izkupiček so zaslužni tudi soigralci, saj igram na krilni poziciji, kjer sem odvisen od njih. Tokrat mi je šel strel in mislim, da sem se odkupil za zgrešeno proti Francozom. Nič, zdaj moramo odigrati tako naprej brez evforije. Proti Špancem gremo na glavo, saj nam zmaga odpira vrata raja," je bil o svojem dosežku skromen 'Gajo'.

Špiler: Prejšnje reprezentance niso bile tako psihično trdne
David Špiler je izpostavil psihično stabilnost ekipe, kar ni bila ravno odlika reprezentanc v preteklosti. "Vložek v tekmo je bil velik. Najpomembnejše je, da smo že drugič na prvenstvu strnili vrste, ko je bilo to najbolj potrebno. To je odlika, ki je prejšnje reprezentance, katere del sem bil tudi sam, niso pokazale. Kar se tiče Špancev, tudi če bodo igrali z drugo postavo, ki to pravzaprav ni, bo izjemno težko."

Mocsai pohvcalil le Puticsa in Krivokapića
Madžarski selektor Lajos Mocsai je povedal, da z izjemo Barne Puticsa in Milorada Krivokapića ni imel razpoloženih igralcev. Na drugi strani je izpostavil vratarja Gorazda Škofa, ki je zbral "trikrat več obramb kot Nandor Fazekas in Roland Mikler skupaj". Član Cimos Kopra Krivokapić, ki je po mami Madžar, pa je dodal, da Madžarska tokrat "ni imela vodij, ki bi jo popeljale do zmage".

Na tribunah okoli 150 slovenskih navijačev
Popolnemu slovenskemu večeru v novosadski dvorani Spens je manjkalo le še nekaj več slovenskih navijačev. Na tribunah se jih je namreč zbralo le okoli 150. Na drugi strani je bilo Madžarov blizu 3.000.

Pred zadnjim krogom Slovencem dobro kaže
Kaj točno ta izid za Slovence pomeni, bo znano po sredinem zadnjem krogu drugega dela. Neznank je po drugem krogu pač še preveč. Deničevi varovanci, trenutno tretji, lahko osvojijo tretje, četrto ali peto mesto v skupini II. Ali bodo v Beogradu igrali tudi tekmo za peto, sedmo oziroma deveto mesto, katere zmagovalec se bo uvrstil v olimpijske kvalifikacije, pa je odvisno tudi od razpleta tekem v skupini I. Kombinacij je veliko, Slovencem pa po zmagi nad Madžari dobro kaže.

Iz Novega Sada

Gajič in Zorman po zmagi nad Madžari