Slovenija naskakuje 10. nastop na evropskih prvenstvih. Foto: BoBo
Slovenija naskakuje 10. nastop na evropskih prvenstvih. Foto: BoBo
Sergej Rutenka
Sergej Rutenka je že nekaj časa najnevarnejše belorusko orožje. Foto: MMC RTV SLO
Bezjak in Žvižej pred odločilno tekmo z Belorusi

Varovanci Borisa Deniča so med tednom zlahka zmagali v Romuniji. Igrali bodo z istim kadrom, verjetno bo zaigral tudi poškodovani Matej Gaber.

Prenos tekme med Slovenijo in Romunijo si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Denič: Vrnili smo se v tekmovalni ritem
"Vesel sem, da smo imeli pred odločilno tekmo z Belorusijo priložnost, da se pomerimo z nekoliko lažjim tekmecem. V Bukarešti smo se znova vrnili v tekmovalni ritem, kajti večina igralcev je imela kar dolg premor. Sezone je konec, pravzaprav je to obdobje, ki mi ni najbolj pri srcu, pred odločilno tekmo z Belorusijo pa bom moral svoje igralce še bolj zbuditi in jih osredotočiti na naslednji dvoboj. V Ljubljani bomo morali prikazati veliko boljšo predstavo na vseh ravneh, kot smo jo v romunski prestolnici," opozarja Denič.

Špiler: Da bi se v dvorani zbralo veliko gledalcev
"Po svetovnem prvenstvu v Španiji nas v nedeljo čaka bržkone najtežja tekma v tej sezoni in odločilna za odhod na evropsko prvenstvo, ki si ga vsi močno želimo. Prepričan sem, da se slovenska športna javnost tega zaveda, in upam, da se bo v osrednji ljubljanski dvorani zbralo čim večje število gledalcev. Z njihovo podporo bomo lažje prišli do zastavljenega cilja, menim, da si glede na vse dosežke v tej sezoni igralci to tudi zaslužimo," razmišlja David Špiler, ki je proti Romuniji dosegel devet golov.

Gajić: Belorusi bodo naskakovali zmago
"Dejstvo je, da moramo premagati Beloruse, glede na razplete naših zadnjih medsebojnih tekem pa je več kot očitno, da nam ne ležijo. Belorusi so v sredo premagali Islandce brez svojega najboljšega moža Rutenke, a morda je bila njegova odsotnost le del taktike za veliko pomembnejšo tekmo v Ljubljani. Belorusi bodo v nedeljo zagotovo naskakovali zmago, a menim, da smo boljši od njih. Je pa res, da bomo morali v nedeljo pošteno zavihati rokave in garati do konca," pa je odločen Dragan Gajić.

Kvalifikacije za EP, skupina 6, 6. krog:

Nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - BELORUSIJA (Stožice)
ISLANDIJA - ROMUNIJA

Lestvica:                          
ISLANDIJA           5  4 0 1 +11  8
BELORUSIJA          5  3 1 1  +7  7
SLOVENIJA           5  2 1 2 +15  5
ROMUNIJA            5  0 0 5 -33  0
 
Bezjak in Žvižej pred odločilno tekmo z Belorusi