Borut Mačkovšek se ni vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com
Borut Mačkovšek se ni vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović
Selektor Veselin Vujović se zaveda, da bo treba do začetka evropskega prvenstva dvigniti raven igre. Foto: www.alesfevzer.com
Vujović prave rezultate pričakuje proti Hrvaški

Po prvem polčasu je vodila Slovenija s 13:12. Večji del uvodnih 30 minut je bila sicer v vodstvu Makedonija, ki je imela najvišjo prednost treh zadetkov v 17. minuti pri izidu 5:8. Igra, polna vrzeli, je razjezila približno 1.400 gledalcev v dvorani Zlatorog, ki so jasno izrazili nezadovoljstvo z igro Vujovićevih izbrancev. V uvodnih 23 minutah so se med strelce vpisali le trije slovenski rokometaši (Cingesar, Kavtičnik in Bombač), statistika drugih pa je bila prazna.
Slovenci so v nadaljevanju le izenačili na 10:10, za prvo vodstvo po 1:0 pa je na začetku 27. minute poskrbel Dean Bombač, ki je zadel za 11:10. Varovanci Veselina Vujovića za več kot en gol niso vodili.
Na začetku drugega polčasa je Slovenija povišala prednost na tri zadetke (16:13), a so jih gostje ujeli pri 16:16 in v nadaljevanju povedli z 18:19. Matevž Skok je pri tem izidu v 46. minuti ubranil še drugo sedemmetrovko zapored Kirilu Lazarovu, toda to ni ustavilo naleta Makedoncev, ki so v 52. minuti ušli na 20:23. Slovencem do konca ni uspelo izenačiti, zadnji zadetek je dosegel Miha Zarabec s sedemmetrovke slabi dve minuti pred koncem. Že po izteku igralnega časa je strel Bombača z devetih metrov ustavil makedonski vratar.
V petek in soboto čakata Slovenijo še dve tekmi proti Hrvaški, prva v Ivanić Gradu, druga pa v Kopru.
Izjava selektorja Veselina Vujovića:

"Neumno je, da iščem kakršen koli izgovor, to so le prve pripravljalne tekme, ampak po sojenju, ki smo ga imeli tu in v Krškem dan prej, se mi je zdelo, da igramo v Turčiji ali Makedoniji. Tako obravnavajo domači sodniki reprezentanco Slovenije, ampak to ni moja težava. Mi bomo to prebrodili.

Naša osnovna težava trenutno je strel z zunanjih položajev. Očitno je, da Mačkovšek in Cehte nista v tisti fazi, ki je za nas potrebna. Zato smo morali igrati z velikim številom nizkih igralcev proti močni ekipi, kakršna je Makedonija, ki ima krepke rokometaše. To nas čaka tudi na evropskem prvenstvu, in če ta dva zunanja igralca ne bosta v formi, bomo zelo, zelo težko dosegli resnejši rezultat. Zdaj imamo še dve tekmi proti Hrvaški, še deset dni priprav in lahko veliko popravimo. Gre le za prve tekme. Veliko igralcev je imelo dolg premor, ki se jim še vedno pozna. Obramba in vratar Škof v drugem polčasu nista dobro začela. Na koncu smo dvakrat remizirali, nismo niti dobri niti slabi. Znova ponavljam: če ne bomo definirali strela z zunanjih položajev in če ne bomo dosegali lahkih golov, bomo imeli v igri s tremi nizkimi igralci veliko težav."

Pripravljalne tekme:

Celje (Zlatorog):
SLOVENIJA - MAKEDONIJA 23:23 (13:12)

Slovenija: Bombač (1) in Kavtičnik po 4, Cingesar, Marguč (1) in Zarabec (1) po 3, Dolenec in L. Žvižej po 2, Cehte in Poteko po 1.

Makedonija: K. Lazarov 7 (1), Kuzmanovski in Kosteski po 3, Mitkov, Pribak in F. Lazarov po 2, Mirkulovski, N. Markoski, Manaskov in Stoilov po 1.

Sedemmetrovke: 4/6; 1/3

Izključitve:
6 minut; 8 minut
1.400 gledalcev



Petek ob 19.00 (Ivanić Grad):
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Sobota ob 16.15 (Koper):
SLOVENIJA - HRVAŠKA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Odigrano v ponedeljek:
SLOVENIJA - MAKEDONIJA
28:28 (13:10)

Vujović prave rezultate pričakuje proti Hrvaški