EP v rokometu 2018
(9)
Slovenci
Selektor Veselin Vujović je ob začetku petkovega večernega treninga nagovoril svoje varovance. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija
Mirno in zbrano so Slovenci trenirali v Areni. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Slovenci odločeni, da bodo soboto naredili za dober dan

Prenos tekme od 19.00 naprej na TVS 2 in na MMC-ju
12. januar 2018 ob 21:24
Zagreb - MMC RTV SLO

"Komaj čakamo tekmo. Vzdušje je odlično. Pozitivno smo usmerjeni in merimo na prvo zmago," pravi slovenski rokometaš Borut Mačkovšek, ki skupaj z reprezentančnimi kolegi mirno, samozavestno in osredotočeno pričakuje sobotni "ognjeni krst" proti Makedoniji.

204 cm visoki levi zunanji poudarja, da morajo nasprotnikom vsiliti hiter tempo igre, saj Slovenci lahko tečejo več kot Makedonci: "Naš načrt je, da igramo hiter rokomet, poskušamo preteči nasprotnika. Tu smo najboljši. Mislim, da smo fizično dobro pripravljeni, da lahko narekujemo hiter tempo igre in držimo trdno obrambo. Dobro se razumemo. Tudi vse poškodbe, ki so nas doletele, v nas niso vnesle dvoma."


Vujović: Na igrišče s karakterjem in hrabrostjo

Selektor Veselin Vujović poudarja, da če kdo, potem on pozna Makedonijo, zato ga njegov kolega na makedonski klopi Španec Raul Gonzalez ne more presenetiti. "Naj poskusijo zmagati, a mi jim tega ne bomo dovolili. Ko na igrišče pridete z mentaliteto, karakterjem in hrabrostjo, vse druge taktike padejo v vodo. Mi smo pripravljeni na vse. Če kdo pozna Makedonijo, potem sem to jaz. Kaj lahko spremeni Raul v nekaj mesecih, bomo videli. Rad bi videl to čudo. Zaradi mene so lahko tudi oni favoriti. In bom potem zadovoljen, da bomo mi zmagali in tako napravili presenečenje. Kakor koli, igrišče bo pokazalo, kako in kaj. Dvoboj bo potekal tako na tribunah kot tudi na parketu. Prepričan sem, da bodo naši navijači zmagali. In če bodo naši zmagali na tribunah, potem bomo tudi mi na parketu. Pričakujem dober dan. Dan za dober začetek. Od svoje strategije, logike ne odstopam. Smo mirni, vemo, koliko zmoremo, tako da upam, da bomo dobro začeli to evropsko prvenstvo," napoveduje Vujović, ki bo lahko računal tudi na kapetana Vida Kavtičnika.

Skok: Pozitivno in brez strahu
Za vratarja Matevža Skoka, ki je član Zagreba, bo tekma v Areni skorajda domača. "Pozitivno gremo v tekmo, brez strahu, napetosti. Srečanje je velikega pomena za nas. Moramo iti na zmago, s katero bi potem lahko mirno nadaljevali prvenstvo. S poškodovanimi igralci smo izgubili izkušenost, a hitrosti in naše igre zagotovo ne. Staviti moramo na našo hitrost, fanatičnost in na naše navijače, ki jih bo ogromno," pravi Skok.


Zarabec: Makedonci z nami ne morejo teči

Organizacija slovenske igre bo poleg Marka Bezjaka tudi v rokah Mihe Zarabca. Kakšen je torej načrt? "Načrt je čisto preprost. Treba se je čim prej otresti treme, ki jo bomo na začetku vsekakor imeli, saj je za marsikoga to prvo veliko tekmovanje. Čim bolj moramo uživati v rokometu. Imamo kondicijo, lahko tečemo, prepričan sem, da Makedonci z nami ne morejo teči. To je naša prednost. Danes je bilo kar sproščeno, k čemur je pripomogla tudi vožnja z vlakom, ko smo se tudi malo šalili. A ko smo prišli v hotel, smo se hitro zresnili. Videli smo druge ekipe. Takoj te prime, komaj čakaš, da začneš to prvenstvo. Še zadnji trening, potem pa na juriš," je sklenil Zarabec.

Zmagi Slovenije v Franciji in Katarju
Slovenci so proti Makedoniji dobili zadnji dve medsebojni tekmi na velikih tekmovanjih. Na svetovnem prvenstvu v Franciji pred letom dni je bilo 29:22, leta 2015 v Katarju pa 30:28.

Prenos tekme iz zagrebške Arene, ki se bo začela ob 19.30, se bo s studijskim programom na TVS 2 in na MMC-ju začel že pol ure prej, torej ob 19.00.

Nekaj utrinkov s petkovega treninga si oglejte v spodnji galeriji.

Kavtičnik: Pripravljen sem, željan igranja

Zarabec: Prva tekma je ključnega pomena

Šerbec pričakuje, da bo Kavtičnik v soboto pripravljen

Makedonci: Slovenci so favoriti

Iz Zagreba Aleš Vozel, @vozela1
Prijavi napako
Komentarji
zamudnik
# 12.01.2018 ob 23:39
Občutek imam, da bodo slovenski mediji s svojim tradicionalnim nenehnim in neokusnim siljenjem v reprezentante in trenerski štab spet uspešno razbili potrebno koncentracijo. spet se v ospredje rinejo vse pisure, pa če so že kdaj videle rokometno žogo ali pa ne.
pingvi
# 12.01.2018 ob 21:34
gremo fantje... boljsi ste od Makedoncev...
naj se EP zacne z naso zmago
montebuba
# 13.01.2018 ob 00:15
ja to je delno res...že iz te vožnje z vlakom so nardili celi halo in vik in krik...dajte jim mir da mirno pridejo se pripravijo in gredo spočiti v tekmo...kak intervju ali dva in to je to
ne pa celo vožnjo na vlaku neki intervjuji pa slike pa itd.....
pol pa ko bo kak poraz pa spet kot hijene kaj je šlo narobe
gremo slovenija!!! z vami smo!
bzbox
# 13.01.2018 ob 01:46
Makedonci so rekli, da bomo doziveli drugacno Makedonijo.
So se slucajno opirali na novo ime drzave "Nova Makedonija"?
Zlobni genij
# 13.01.2018 ob 08:12
Ne bi rad preveč pametoval, ker sem se kar se tiče naše rokometne reprezentance prevečkrat opekel pri napovedovanju končnih izidov, zotorej bom samo vzkliknil slednje: Pokažite jim pakao !
DrKošarke
# 13.01.2018 ob 01:20
a hashtaga junaki letos ne bo? hahaha
miko123
# 12.01.2018 ob 23:38
Vsako minuto naredite nov članek za rokomet. Tako pomembna stvar pa tudi ni to EP.
zmajmun
# 12.01.2018 ob 23:04
Drugi
DrKošarke
# 12.01.2018 ob 22:45
Prvi

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!