Barbara Lazović in soigralke morajo v torek premagati Črno goro za napredovanje. Foto: EPA
Barbara Lazović in soigralke morajo v torek premagati Črno goro za napredovanje. Foto: EPA

Po petkovem porazu proti Danski so imele Slovenke še precej težjo nalogo proti branilkam naslova. Izbranke Uroša Bregarja so občutile moč atletsko izjemno sposobnih Francozinj, ki jih v dveh mandatih že dolgih 19 let vodi sloviti in zelo uspešni 62-letni Olivier Krumbholz.

Strelska suša trajala kar 12 minut
Že po desetih minutah igre so Slovenke zaostale za štiri gole (2:6), sprememb na bolje ni bilo niti po minuti odmora Bregarja. Njegove varovanke so tudi v nadaljevanju imele ogromne težave s francosko obrambo 6-0. Med 6. in 18. minuto sploh niso dosegle gola, Francozinje pa so jim medtem ušle že za sedem golov (2:9).

Francoske rokometašice gladko odpravile Slovenke

Bregar pred koncem poslal na počitek nosilke igre
Bregar je hitro ugotovil, da so Francozinje nepremagljive in da se ne bo ponovila senzacija iz Trierja, kjer so Slovenke pred tremi leti na svetovnem prvenstvu slavile s 24:23. Iz strateških razlogov je namenil nekaj počitka svojim najboljšim posameznicam, Ana Gros, Tjaša Stanko, Elizabeth Omoregie in Barbara Lazović so imele manjšo minutažo.

Slovenke se niso mogle enakovredno kosati s Francozinjami, ki so si po drugi zmagi že zagotovile napredovanje v drugi del tekmovanja. Ves čas so bile korak ali dva pred Slovenkami, ki jih v nobenem trenutku niso ogrozile.

Bregar verjame, da se bodo dekleta pobrala
"Francozinje so nam v prvih 10 minutah odvzele pravi ritem igre. Nato smo se skušali vrniti v igro in na odmor odšli s šestimi goli zaostanka. Kljub temu menim, da smo v primerjavi s prvo tekmo igrali veliko bolje v obrambi, znova pa nismo realizirali strelov z lepih priložnosti in tudi sedemmetrovke. V nadaljevanju smo prav tako lovili tekmice, a te so bile tokrat resnično premočne in zasluženo slavile zmago. V torek nas čaka zadnja tekma prvega dela prvenstva, dan prej pa začetek priprav nanjo. Verjamem, da se bomo pobrali in na tem obračunu prikazali veliko boljšo predstavo," je dejal selektor Bregar.

Barbara Lazović je dodala: "Slabo smo začele tekme in nato nam, tako kot proti Danski, ni uspelo ujeti priključka s tekmicami. Francozinje so bile premočne. Mi moramo popraviti igro v napadu, saj smo tam igrale slabo. Če želimo premagati Črno goro, bo to treba izboljšati."

V torek šteje le zmaga
Danska reprezentanca je premagala Črno goro z 28:19. Slovenke se bodo v drugi del tekmovanja uvrstile le ob zmagi na torkovi tekmi nad Črnogorkami, ob neodločenem izidu pa bodo zaradi boljše razlike v golih napredovale njihove tekmice. Torkova tekma se bo v Herningu začela ob 18.15.

Stanko: Nismo imele nobene rešitve

Skupina A, Herning, 2. krog:
SLOVENIJA - FRANCIJA
17:27 (6:12)

Slovenija: Zec, Vojnović, Pandžić, Klemenčič 1, Gros 4 (1), Omoregie 1, Abina, Žabjek, Stanko 2 (1), Ljepoja, Zulić 2, Vučko, Lazović 4, Svetik 1, Čopi 2, Gomilar-Zickero.

Francija: Leynaud, Darleux, Nocandy, Coatanea 2, Valentini 1, Lassource, Zaadi Deuna 2, Kouyate 2, Niakate, Dembele Pavlović 1, Sercien Ugolin 2, Flippes 1, Edwige, Foppa 2, Nze Minko 7, Lacrabere 7 (4).

Sedemmetrovke: 2/4; 4/5.

Izključitve: 10; 16 minut.


ČRNA GORA - DANSKA
19:28 (11:13)

Lestvica:                             
DANSKA                2  2 0 0 +16  4 
FRANCIJA              2  2 0 0 +11  4 
ČRNA GORA             2  0 0 2 -10  0 
SLOVENIJA             2  0 0 2 -17  0