Tamara Mavsar meni, da finančne težave ne vplivajo na motiviranost ekipe. Foto: Aleš Fevžer
Tamara Mavsar meni, da finančne težave ne vplivajo na motiviranost ekipe. Foto: Aleš Fevžer
Krim Mercator
Toneta Tislja in njegove varovanke čaka v konkurenci Larvika, Györija in Budućnosti težko delo. Foto: Aleš Fevžer
Krimovke pred drugim delom krpajo luknje v proračunu

"Mislim, da smo dobro vadile, obnovile telesno pripravljenost, kar je nujno proti Larviku, saj ta velja za ekipo, ki ima najboljši protinapad na svetu. Morale bomo biti res disciplinirane, da bi jim to onemogočile. Vemo, da lahko v igri šestih proti šestim enakovredno igramo z njimi, lahko smo celo boljše od njih. Upam, da nam bodo pomagali tudi navijači, da bomo glavni del začele z zmago. V to trdno verjamem, tako kot tudi v to, da bomo punce pustile srce na igrišču," je povedala krilna igralka Tamara Mavsar.

Krim bo v nadaljevanju sezone igral brez Carmen Martin, Linnee Torstensson in Patricie Vizitiu, ki so se zaradi finančnih težav razšle s klubom. Kljub temu trener Tone Tiselj meni, da odhodi ne bodo bistveno vplivali na moč Ljubljančank.

Tiselj zadovoljen z igralskim kadrom
"Mislim, da bo to ekipo malce poenotilo. Nekatere igralke, ki so mogoče računale na to, da jih bodo te igralke razbremenile, bodo pač ostale same. Mislim, da bodo to odgovornost znale prenesti. Odsotnost teh treh igralk po mojem mnenju ne predstavlja nobene težave za našo ekipo. S tem igralskim kadrom, ki ga imamo, smo lahko zadovoljni. Imamo dovolj igralk, ki lahko nekatere spočijejo, predvsem v obrambi. Na zunanjih položajih imamo štiri res odlične igralke, priključili smo tudi mladi Nino Zulić in Špelo Potisek, imamo dve dobri krožni napadalki, dve odlični levi krili, tri dobre vratarke, edina, ki je ostala sama, je desno krilo Katarina Krpež, a na zadnjem SP je v 14 dneh odigrala devet tekem, tako da verjamem, da lahko tudi ona vse skupaj zdrži," pravi Krimov strateg, ki se zaveda, da njegove varovanke v konkurenci Larvika, Györija in Budućnosti niso favoritinje.

Klub igralkam dolguje dve plači
Kot so že pred dnevi sporočili iz kluba, igralkam dolgujejo dve plači, kar naj bi po besedah direktorja Gorana Dujića uredili v desetih dneh. Ta še dodaja, da je pač to normalna posledica splošne gospodarske recesije in v tem ne vidi nerešljivih zagat.
V naslednji sezoni od 30 do 35 odstotkov manjši proračun
Verjame, da bo Krim tudi v prihodnji sezoni konkurenčen evropski klub, čeprav napoveduje znižanje proračuna za od 30 do 35 odstotkov. Poudarja še, da nikakor nimajo zmožnosti in želja tekmovati z Vardarjem, Györom in Budućnostjo, ki so v tem trenutku vsaj glede proračuna razred zase.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, 1. krog

Skupina B, sobota ob 20.30:
KRIM MERCATOR - LARVIK

Ob 18.30:
GYÖRI - BUDUĆNOST


Skupina A, sobota ob 13.45:
MIDTJYLLAND - SÄVEHOF

Nedelja ob 18.00:
VARDAR - THÜRINGER

Krimovke pred drugim delom krpajo luknje v proračunu