Nemanja Zelenović je bil z osmimi zadetki prvi strelec srečanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nemanja Zelenović je bil z osmimi zadetki prvi strelec srečanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gašper Marguč
Tekmo v Zlatorogu je spremljalo 4.500 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celje po hudem boju boljše od Flensburga

Celjani so vodili večino tekme, vendar so si Nemci v samem zaključku priigrali dva gola prednosti. Odlična obramba, ki gostom v zadnjih štirih minutah ni dopustila gola, in dva zadetka prvega strelca tekme Nemanje Zelenovića (8 golov) so v razburljivi končnici prevesili tehtnico na stran slovenskih podprvakov.
Rok Marguč je prispeval šest zadetkov, Ivan Slišković 5. Pri Flensburgu je bil s sedmimi goli najučinkovitejši Holger Glandorf.

Obramba mučila nemške zvezdnike
Celjani so izvrstno začeli tekmo in že v osmi minuti povedli s 4:1. Nemci nikakor niso našli rešitve za gibljivo celjsko obrambo 6-0, tako da so izjemno težko dosegali zadetke, pa še te v zadnjih sekundah napada.

Celje je prednost treh zadetkov držalo do 20. minute, ko je sledilo nekaj črnih minut. Flensburg je ekspresno izenačil, a so gostitelji vseeno odšli na odmor z golom prednosti, potem ko je v zadnjih sekundah zadel Ivan Slišković. Pri Celju sta v prvem polčasu blestela Zelenović in Gašper Marguč, ki sta dosegla po štiri gole, Slišković je prispeval 3.

Flensburg prvič povedel v 36. minuti
Takoj na začetku drugega dela so varovanci Branka Tamšeta spet pobegnili na dva zadetka naskoka, toda sledili so trije goli Flensburga, ki je v 36. minuti prvič povedel (15:16). V nadaljevanju so se Zelenoviću in Marguču v napadu pridružili še Skube, Žabič in Mlakar, obramba je spet kazala zobe, tako da so bili Celjani do 50. minute vseskozi v prednosti, a ne več kot z dvema goloma razlike.

Flensburg je v 53. minuti drugič povedel in vodstvo malce pozneje prvič povišal na dva zadetka prednosti. Ko je kazalo, da je Celjanom zmanjkalo energije, so se spet vrnili in v zaključku prišli do minimalne prednosti pred povratno tekmo, ki bo v soboto.

Tamše ni mogel računati na nedavne okrepitve iz razpadlega beloruskega Dinama iz Minska Uroša Bundala, Davida Miklavčiča in Boruta Mačkovška, prav tako ne na poškodovana Blaža Blagotinška in Gregorja Potočnika.

OSMINA FINALA, prve tekme
CELJE PIVOVARNA LAŠKO
- FLENSBURG 26:25 (13:12)
Zelenović 8, Marguč 6, Slišković 5, Skube 3, Mlakar 2, Žabič 2; Glandorf 7, Mogensen 6.

GORENJE VELENJE - PSG 30:28 (16:13)
MOTOR ZAPOROŽJE - KIEL 28:31 (14:16)

TARGI KIELCE - RHEIN NECKAR 32:28 (17:13)
VARDAR SKOPJE - HSV HAMBURG 28:28 (14:16)

AALBORG - BARCELONA 22:29 (13:15)

WISLA PLOCK - VESZPREM 34:33 (16:16)
METALURG - KOLDING 23:17 (14:9)

Celje po hudem boju boljše od Flensburga