Gorica Ačimović je v končnici tekme storila nekaj napak, Larvik pa je srečanje mirno pripeljal do konca in bo igral v nadaljnjem tekmovanju letošnje izvedbe Lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gorica Ačimović je v končnici tekme storila nekaj napak, Larvik pa je srečanje mirno pripeljal do konca in bo igral v nadaljnjem tekmovanju letošnje izvedbe Lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Nemška sodnika, brata dvojčka Bernd in Reiner Methe, ki bi morala soditi tekmo Krim – Larvik, sta v petek popoldne umrla v prometni nesreči.

Tamara Mavsar
Tamara Mavsar je v prvem polčasu zadela 5 golov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cecilie Leganger
Izjemna Cecilie Leganger je v drugem polčasu zaklenila svoja vrata. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Krimovke so se dostojno upirale evropskim prvakinjam, ki pa so imele v vratih izjemno razpoloženo Cecilio Leganger, ki je v drugem polčasu branila neverjetno in je bila ob Amandi Kurtović, ki je s svojimi zadetki ustvarila odločilno prednost, glavna junakinja ob zmagi v Stožicah.

Mavsarjeva zadevala praktično vse
Krimovke so zaigrale veliko bolje kot pred tednom dni proti Podravki, v obrambi so bile zelo agresivne, na trenutke celo preveč, tako da so storile kar nekaj prekrškov za izključitev. Igrav napadu je stekla, za kar je najbolj zaslužna odlična Tamara Mavsar, ki je v prvem polčasu zadela 5 od 6 poskusov. Krimovke so največ vodile za dva zadetka, a še najbolj v oči bodejo številne napake in izgubljene žoge, zaradi česar bi lahko ob polčasu zagotovo vodile (11:11). Pri Norvežankah sta bili razpoloženi zlasti Linn-Kristin Riegelhuth in Linn Jørum Sulland, ki sta zadeli 10 golov Larvika v prvem polčasu.

Legangerjeva zaklenila svoja vrata
V nadaljevanju so Krimovke pokazale zobe, Andrea Penezić je s pravo bombo z devetih metrov zadela za 13:12, Jelena Grubišič pa se je nato izkazala z dvema zaporednima obrambama, a to slovenskim prvakinjam ni kaj prida pomagalo. V naslednjih minutah se je razigrala Kurtovićeva, ki je bila nerešljiva uganka za varovanke Toneta Tislja, zlahka je dosegala zadetke, na drugi strani pa je vrata zaklenila izjemna Legangerjeva, ki je za nameček še ubranila sedemmetrovko Gorici Ačimović. V končnici so Norvežanke vodile že za štiri zadetke, Legangerjeva je še naprej pridno branila svoj gol, v igro Krimovk pa so se prikradle napake, zaradi česar so igralke Larvika srečanje mirno pripeljale do konca (19:22).

Legangerjeva se ni dala
"Moramo vedeti, da je Larvik evropski prvak, me pa smo skupaj šele dobre štiri mesece. Ne poznam razloga za preobrat v drugem polčasu, ne vem, zakaj nismo nadaljevale z igro iz prvega polčasa. Je pa res, da je bila v drugem delu tehtnica na njihovi strani, to je bila Cecilie Leganger," je po tekmi dejala Mavsarjeva. Prav Legangerjeva je bila najbrž glavni vzrok za poraz Krima. Po tekmi je dejala: "Bile smo zelo motivirane. Vedele smo, da bo težka tekma in je tudi bila do zadnjih 15 minut drugega polčasa. Tudi me smo bile malo živčne pred tekmo, saj je v Ljubljani vedno težko igrati. Sama pa sem bila precej uspešna pri branjenju sedemmetrovk. Recept za to? Hm, moraš se narediti veliko, tekmico moraš gledati v oči. Včasih deluje, včasih ne. No, danes je."

Liga prvakinj, 6. krog:

Skupina D
KRIM MERCATOR - LARVIK 19:22 (11:11)

Penezić      6      Riegelhuth  7 (4)
Mavsar       5 (1)  Sulland     5    
Koren        4      Kurtović    4    
Franić       3 (2)  Johansen    2    
Guberinić    1 (1)  Breivang    2    
                    Larsen      1    
                    Breistol    1    
                                     
Sedemmetrovke:   4/10; 4/4           
                                     
  Izključitve: 12 min; 10 min        
       

PODRAVKA - VIBORG 28:27 (13:14)

Larvik 8, Krim Mercator in Viborg po 6, Podravka 4 točke.

Skupina A:
MIDTJLLAND
- BUDUĆNOST 34:20
THÜRINGER - BYASEN 28:28
Budućnost 10, Midtjlland 8, Byasen 5, Thüringer 1 točka.

Skupina C:
METZ
- RANDERS 25:20
GYÖRI - HYPO 37:29

Györi 8, Metz in Randers po 6, Hypo 4 točke.

Skupina D:
OLTCHIM VALCEA
- ITXAKO NAVARRA 30:22
DINAMO VOLGOGRAD - BUXTEHUDER 29:23

Oltchim Valcea 10, Itxako Navarra 8, Dinamo Volgograd 6, Buxtehuder 0 točk.

Nemška sodnika, brata dvojčka Bernd in Reiner Methe, ki bi morala soditi tekmo Krim – Larvik, sta v petek popoldne umrla v prometni nesreči.