Renato Vugrinec je sezono začel pri Mariboru Braniku, nato pa prejel mamljivo ponudbo Metalurga, ki je ni mogel zavrniti. Foto: Boštjan Selinšek
Renato Vugrinec je sezono začel pri Mariboru Braniku, nato pa prejel mamljivo ponudbo Metalurga, ki je ni mogel zavrniti. Foto: Boštjan Selinšek
Jure Dolenec
Jure Dolenec naj bi stisnil zobe in v soboto pomagal Gorenju na gostovanju v vročem Skopju. Foto: MMC RTV SLO

Celje Pivovarna Laško je v 1. krogu doživela visok poraz v Veszpremu, poleg tega pa ni najbolje začela državnega prvenstva in za Gorenjem zaostaja že tri točke. V soboto ob 16.30 prihaja v Zlatorog španska ekipa, ki je po selitvi iz Ciudad Reala v Madrid izgubila dobršen del svojega glamurja, še vedno pa se spogleduje z najvišjimi mesti in premore kopico imenitnih igralcev, od letošnjega poletja tudi hrvaškega zvezdnika Ivana Balića. V 1. krogu je moral Atletico priznati premoč branilcu naslova v Ligi prvakov Kielu.

"Gostili bomo ekipo, ki se spogleduje z uvrstitvijo na zaključni turnir. Težko bo, zelo težko, potrebovali bomo veliko energije," je bil pred gostovanjem rokometnega velikana s Pirenejskega polotoka redkobeseden celjski strateg Vladan Matić, ki v prihodnjih treh tednih - ob že dalj časa poškodovanem vratarju Dejanu Periću - ne bo mogel računati niti na Luko Žvižeja.

"Po nesrečnem porazu v sredo z Velenjčani se moramo pobrati, zbrati in dvigniti glave. Atletico je absolutni favorit, proti Veszpremu in Gorenju pa smo dokazali, da navkljub naši mladosti znamo igrati. Z našo bojevito predstavo in kančkom zbranosti bi lahko iztržili ugoden izid," je precej optimističen Žiga Mlakar.

Gorenje boljše, toda v vročem Skopju mu ne bo lahko
Slovenski prvaki, igralci Gorenja, odhajajo k Metalurgu, za katerega nastopajo Renato Vugrinec, Miladin Kozlina in Tadej Matijašič. Na tekmi (začetek v soboto ob 18. uri) naj bi za Gorenje zaigral tudi Jure Dolenec, ki se je ob koncu tekme s Celjem Pivovarna Laško poškodoval.

"Upam, da bom lahko igral. Metalurg ima dobro obrambo na čelu z vratarjem Darkom Stanićem. V Skopju nas čaka evforično vzdušje s strani domačih gledalcev, ki tudi na ta način vršijo določen pritisk na sodnika in gostujoče zasedbe. Verjamem, da smo boljši od Metalurga, predvsem po ekipni in posamični plati, a v Makedoniji je zares težko igrati, kar je lani spoznal tudi Cimos Koper. V Skopju moramo prikazati pametno igro, pri zaključnih strelih pa moramo biti izjemno zbrani. V ekipi se dobro zavedamo, kaj se lahko zgodi, če se Staniču 'utrga'."

Trener Branko Tamše poudarja, da so njegovi varovanci lahko neobremenjeni: "Po dolgem času gremo na tekmo, na kateri nimamo vloge favorita in nimamo česa izgubiti. To ne pomeni, da gremo le igrat tekmo, dali bomo vse od sebe in skušali presenetiti, tako kot je Metalurg v Chamberyju. Z Metalurgom smo doslej igrali dve tekmi in na obeh zmagali, pred nami pa je povsem nova zgodba."

LIGA PRVAKOV, 2. KROG

Skupina A:
HAMBURG - ČEH. MEDVEDI (četrtek)
MONTPELLIER - ADEMAR LEON (nedelja)
PARTIZAN - FLENSBURG (nedelja)

Čehovski medvedi, Hamburg 2, Flensburg, Montpellier 1, Ademar Leon, Partizan 0.

Skupina B, sobota ob 16.30:
CELJE P. LAŠKO - ATLETICO MADRID
CONSTANTA - VESZPREM 27:37 (12:19)
KIEL - SÄVEHOF (nedelja)

Veszprem 4, Kiel, Sävehof 2, Constanta, Atletico Madrid, Celje 0.

Skupina C, sobota ob 18.00:
METALURG - GORENJE
ST. PETERSBURG - VIVE KIELCE (sobota)
SILKEBORG - CHAMBERY (nedelja)

Gorenje, Kielce, Metalurg 2, Chambery, Silkeborg, St. Petersburg 0.

Skupina D:
DINAMO MINSK - CROATIA ZAGREB (četrtek)
BARCELONA - FÜCHSE BERLIN (sobota)
PICK SZEGED - KADETTEN S. (sobota)

Barcelona, Berlin, Croatia OZ 2, Pick Szeged, Dinamo Minsk, Kadetten 0.