Mario Šoštarič je bil prvi strelec Gorenja. Foto: www.alesfevzer.com
Mario Šoštarič je bil prvi strelec Gorenja. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani v Berlinu četrti

Velenjčani so po sobotnem hudem polfinalnem boju in porazu proti Berlinčanom izgubili tudi obračun za tretje mesto in nemško prestolnico zapuščajo na zadnjem mestu. Za izbrance Gregorja Cvijića pa ni počitka, po zahtevnih bojih v dvorani Maxa Schmelinga jih že v sredo čaka odločilna preizkušnja v polfinalu končnice državnega prvenstva proti Mariborčanom.

Ose so sijajno odprle dvoboj, po pičlih štirih so vodile 3:0. Cvijićevi izbranci so imeli vse niti igre v svojih rokah in po četrtini tekme so vodili za pet golov (10:5). Potem pa je sledil popoln padec in med 15. in 27. minuto se sploh niso vpisali med strelce, njihov dolg strelski post pa so Danci s koristjo izkoristili in medtem izenačili na 10:10. Na njihovo srečo je bil razpoložen vsaj vratar Gorenja Benjamin Burić. V 36. minuti so si priigrali tri gole naskoka (17:14). Ritem igre je medtem nekoliko padel, obe ekipi sta sprožali strele iz neizdelanih položajev, v rahli rezultatski prednosti pa je bila vseskozi velenjska zasedba.

Tako je bilo vse do 49. minute, ko je slovenski podprvak prvič zaostajal. Od tedaj naprej je šel velenjski voz strmo navzdol, popolnoma jim je zmanjkalo moči, igralci so zaradi tega začeli delati nerazumljive napake. V velenjski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Mario Šoštarič s šestimi goli. Poljak Michal Szyba je dosegel pet, Skube pa štiri zadetke.

Berlinčani v razburljivi končnici do naslova
Nemški obračun za končno zmagose je na veliko veselje domačih privržencev končal z zmagoslavjem berlinskih rokometašev, ki so v finalu ugnali Hamburg s 30:27.

Gostitelji so si v prvem polčasu najvišjo prednost priigrali v 26. minuti, ko so na krilih Petra Nenadića (pet golov v prvem polčasu) ter Šveda Mattiasa Zachrisson in Rusa Konstantina Igropula (oba po štiri zadetke) povedli s 15:10, na odmor pa odšle s prednostjo treh golov (16:13).
Domača zasedba je sijajno odprla drugi polčas in v 39. minuti povišala na 21:16, a le dve minuti kasneje je gostujoča sijajno izkoristila dvominutno izključitev nemškega upa Paula Druxa in znižala na gol zaostanka (21:20), v 45. minuti pa izenačila na 21:21. V izjemno razburljivi končnici je bilo več preudarnosti na strani berlinskih rokometašev, ki so s pridom izkoristili prednost domačega terena ter po Rhein-Neckarju Löwnu in Picku iz Szegeda kot tretji dvignili Pokal EHF.


ZAKLJUČNI TURNIR, Berlin, finale:
FÜCHSE BERLIN -
HSV Hamburg
30:27 (16:13)

Füchse Berlin: Heinevetter, Grunz, Stochl, Wiedle 4, Struck, Nenadić 6, Pevnov 1, Romero, Weyhrausch, Zachrisson 4, Skroblien, Schade, Horak 2, Igropulo 6, Petersen 3, Drux 4.

HSV Hamburg: Bitter, Herrmann, Schmidt 1, Simicu, Jansen, Flohr 2, Herbst 2, Petersson, Toft Hansen 3, Djordjić 2, Hanisch, Brauer, Mahe 10, Hens 2, Dominiković, Pfahl 5.

Sedemmetrovke: 2 (2); 9 (8).

Izključitve: 8; 8 minut.




Za 3. mesto:
SKJERN -
Gorenje Velenje
27:22 (12:13)

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 2, Cehte, Medved 3, S. Burić, Szyba 5, Skube 4 (2), Golčar, Šoštarič 6, Kleč, Dobelšek, Gams, Nosan, Dujmovič 2 (2), Bećiri.

Skjern: Pedersen. Laursen, Börm 1, Möllgaard 6, Klitgaard, M. Christiansen 6 (1), Mikkelsen 4 (1), B. Christiansen 1, Jörgensen 1, Rasmussen 2, Söndegaard, Svensson 6, Hansen, Bergholt, Gliese.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4/7, Skjern 3/4

Izključitve: Gorenje Velenje 2 min, Skjern 6 min


Polfinale:
FÜCHSE BERLIN - Gorenje Velenje
27:24 (16:12)

Skjern (DAN) - HSV HAMBURG
23:27 (11:14)

Velenjčani v Berlinu četrti