Gorenje Velenje v naslednji sezoni ne bo igralo v Ligi prvakov. Edini slovenski predstavnik bo tako Celje Pivovarna Laško. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje Velenje v naslednji sezoni ne bo igralo v Ligi prvakov. Edini slovenski predstavnik bo tako Celje Pivovarna Laško. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjski klub je bil eden izmed 12 klubov, ki si skozi državno prvenstvo ni uspel zagotoviti neposredne uvrstitve v elitno klubsko tekmovanje, a kljub temu se je prijavil za zapolnitev enega izmed preostalih šestih mest (skupno jih je na voljo 28).

Odbor je prijavljene klube ocenjeval na podlagi osmih kriterijev – primernost dvorane, televizijske pravice, uvrstitev v zadnji sezoni državnega prvenstva, obiskanost tekem, predstave v preteklih sezonah tekmovanj pod okriljem EHF-a, sponzorski potencial kluba, izvajanje dolžnosti in upoštevanje predpisov ter zanimivost za medije.

Na koncu je potrdil vseh 28 udeležencev in tako prvič, odkar se redni del tekmovanja začenja s skupinskim delom, ukinil dodatne kvalifikacije za mesta v Ligi prvakov.

Gorenju za tolažbo ostajajo kvalifikacije za Pokal EHF, več informacij pa še ni znanih.

"Ne moremo reči, da nismo razočarani, a takšna odločitev je bila nekako pričakovana. Pri lovu našega kluba za mesto v Ligi prvakov je bil usoden slab vstop v končnico pretekle sezone državnega prvenstva. S končnim tretjim mestom smo si močno pokvarili štartno izhodišče. Evropski preizkusi nas bodo v sezoni 2018/19 tako čakali v Pokalu EHF. Tudi ta bo predstavljal velik izziv za naše mlade igralce," je povedal Janez Gams, športni direktor Gorenja.