Boris Denič s svojimi varovanci tudi v Španiji meri visoko. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Boris Denič s svojimi varovanci tudi v Španiji meri visoko. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Zakaj bi žrtvovali praznike, če ne bi verjeli v uspeh?

"To je bila težka odločitev, saj gre za kakovostne igralce, ki so se v preteklem obdobju izkazali na klubskem in reprezentančnem prizorišču. Vseh šest igralcev pa bo še naprej treniralo z nami in bo odpotovalo tudi na bližnji turnir, ki bo na začetku januarja na Danskem. Španska zasedba je hkrati tudi okostje za olimpijski ciklus v Rio de Janeiru leta 2016," je v Zrečah pojasnil Denič, ki je enako metodo krčenja seznama uporabil že pred letošnjim evropskim prvenstvom v Srbiji, kjer je bila Slovenija šesta.
Za vratarja Primoža Prošta, ki je bil v Franciji vpleten v stavniško afero, je bilo že prej jasno, da ne bo odpotoval v Zaragozo, saj je na pripravah samo zato, da čim prej ujame pravo formo in ker mu reprezentanca v težkem položaju ni želela obrniti hrbta.
Prihodnjo nedeljo v Slovenj Gradcu z Alžirijo
Slovenska izbrana vrsta, ki se je v petek zbrala na pripravah, bo na Pirenejskem polotoku sestavljena iz izkušenih igralcev, med potniki pa sta tudi dva novinca na velikih tekmovanjih, vratar Matevž Skok in krožni napadalec Uroš Bundalo.
Slovenija bo v pripravljalnem obdobju odigrala štiri prijateljske tekme - prvo prihodnjo nedeljo, ko se bo v Slovenj Gradcu pomerila z Alžirijo. Od 4. in 6. januarja bo na Danskem preverila formo na srečanjih s Črno goro, Tunizijo in domačo izbrano vrsto.

Seznam 16 rokometašev za SP:

Vratarja: Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Cimos Koper);
Krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško);
Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Nenad Bilbija (Minden), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia osiguranje Zagreb), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);
Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje), Miha Žvižej (Fenix Toulouse).

Zakaj bi žrtvovali praznike, če ne bi verjeli v uspeh?