Nastop Blaža Janca je zaradi bolezni vprašljiv. Foto: www.alesfevzer.com
Nastop Blaža Janca je zaradi bolezni vprašljiv. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Gorenja Niko Medved verjame v podvig: "Prepričan sem, da imamo realne možnosti." Foto: Aleš Fevžer


Trener Branko Tamše je v sredo v Slovenj Gradcu lahko v drugem delu nekoliko odpočil nekatere nosilce igre, v postavi pa ni bilo Blaža Janca, ki ima virozo, in je vprašanje, ali bo pripravljen do sobote. Uspešno ga je zamenjal Gal Marguč. O naslednjih tekmecih ima Tamše meni: "Njihova igra sloni na izvrstnem Domagoju Duvnjaku, Marku Vujinu in vse boljšemu Nicolasu Landinu, ki je gotovo eden ključnih mož. Imajo nekaj zdravstvenih težav, ni še povsem jasno, kaj je z Deisingerjem in Renejem Toftom Hansenom. Z njima bi izgubili kar nekaj rotacije, saj trener Alfred Gislason igra z osmimi do devetimi igralci."

Pred enim mesecem so Celjani v 6. krogu Lige prvakov v Kielu izgubili s 35:32, čeprav so še dobrih pet minut pred koncem vodili za tri gole. "Želim si, da bi nam uspela obramba, ki smo jo 25 minut drugega polčasa kazali v Kielu. Ta nam je omogočala našo igro in protinapade. Kiel takšno igro omogoča, saj si na drugi strani tudi sam želi igrati podobno in hitro kaznuje nasprotnika ter dosega lahke zadetke. Ob pravi obrambi se proti Kielu da razviti pravo, našo igro, naši fantje že vedo in imajo izkušnje, kako je, če so maksimalni, in kaj se zgodi, če niso."

Načrt, kako ubraniti Zlatorog: ekipna igra in izjemna obramba
"Strelci, ki jih ima Kiel, ne bodo oproščali, če ne bomo maksimalni, če ne bomo preprečevali podaj krožnim igralcem ali na krila, ki skačejo iz malih kotov. Naredili bomo bojni načrt in se maksimalno pripravili na tekmo, da bi obranili Zlatorog, tako kot naši policisti in vojaki varujejo našo državno mejo, tokrat pa si bodo ogledali našo tekmo."

V Kielu je eno boljših predstav prikazal Povilas Babarskas, litovski reprezentant v vrstah Celja, ki se zaveda, da dober rezultat lahko prinese le kolektivna igra: "V goste prihaja zunajserijska ekipa s prav takšnimi posamezniki. V Kielu smo prikazali 55 minut zelo dobre igre, ki jo moramo zdaj raztegniti na vseh 60. Ni toliko pomembno, kdo bo zabijal, kdo bo najbolj razpoložen, pomembno je, da igramo ekipno, da pomagamo drug drugemu in skupaj pridemo do uspeha, kar bo veliko lažje ob polnem Zlatorogu, zato upam na glasno podporo."

Tekma v dvorani Zlatorog bo v soboto, 28. novembra, ob 17.30, sodila bosta Rusa Zotin in Volodkov. Celjski klub je za tekmo pripravil posebno presenečenje, darilo za vse policiste in vojake, ki pomagajo ob begunski krizi, ti si namreč srečanje lahko ogledajo brezplačno.

Ose čaka težko delo
Rokometaše Gorenja v nedeljo čaka povratna tekma Pokala EHF, in sicer na Danskem pri ekipi Team Tvis Holstebro. Prvi dvoboj so prejšnjo nedeljo v Velenju Danci dobili s 25:29. Kapetan Niko Medved verjame v presenečenje in zmago s petimi goli razlike: "Na zadnjih dveh tekmah, proti Holstebroju in proti Ribnici, je bila naša igra daleč od pričakovanega in želenega. Zdaj je odvisno od nas, da zopet prikličemo tisto zmagovalno miselnost, saj na Dansko vsekakor ne odhajamo z belo zastavo. Prepričan sem, da imamo realne možnosti, da si priborimo skupinski del v Pokalu EHF."

Pomočnik glavnega trenerja os Marko Oštir je tudi optimist: "Pred nami je odločilna tekma za uvrstitev v skupinski del tekmovanja. Verjamem v naše fante in vem, da se bomo na koncu veselili mi." Dvoboj slovenske in danske ekipe bo v nedeljo ob 13. uri, sodnika bosta iz Bolgarije.

9. krog, skupina A, sobota ob 17.30:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KIEL

Sobota:

VESZPREM - PSG
ZAGREB - BEŠIKTAŠ 32:26 (14:11)
FLENSBURG - WISLA PLOCK 27:25 (13:11)
Vrstni red: PSG 14, Flensburg 14, Veszprem 13, Kiel in Zagreb po 8, Wisla 7, Celje in Bešiktaš 2.