Miladin Kozlina je samo v prvem polčasu dosegel kar osem zadetkov, v drugem pa dodal še štiri. Foto: EPA
Miladin Kozlina je samo v prvem polčasu dosegel kar osem zadetkov, v drugem pa dodal še štiri. Foto: EPA
Matjaž Brumen
Matjaž Brumen je Mariborčanom nasul šest zadetkov. Foto: www.rk-koper.si
V finalu pokala Cimos in Celje

Slovenske prvake je reševal Miladin Kozlina, ki je zabil kar 12 zadetkov. Na drugi tekmi so imeli Koprčani kar nekaj dela, saj so šele v zaključku polfinala strli odpor Klime Petka Maribor in slavili s 34:30. Finale bo v nedeljo ob 17.45.

Kozlina že v prvem polčasu dosegel 8 zadetkov
Na obračunu med Celjem in Gorenjem je bil izid na začetku dolgo izenačen, tako je bilo še v 22. minuti 10:10. Celjani so nato v slabih dveh minutah ušli s tremi zaporednimi zadetki in na odmor odšli z isto razliko (18:15). V tem delu srečanje je Kozlina z 9 streli dosegel kar osem zadetkov.

Odsotnost Čupića se pozna
Drugi polčas so bolje začeli Celjani, ki so si s tremi zaporednimi zadetki v 38. minuti nabrali že šest zadetkov naskoka (21:15). Velenjčani, ki se jim odsotnost Ivana Čupića še kako pozna, so se nekajkrat približali na dva gola zaostanka (25:23, 29:27), a odločilnega napada le niso zmogli. To je sploh prva letošnja zmaga Celja v letošnji sezoni.

Koper imel veliko dela
Na prvi tekmi je Koper s 34:30 izločil Klimo Petek Maribor. Vodilna ekipa iz 1. B lige, ki si je za prihodnjo sezono že zagotovila igranje v elitni rokometni ligi, je odlično igrala in vodila večji del tekme. Ob polčasu je bilo 18:17 za varovance Bojana Čotarja. Izid je bil nazadnje poravnan v 43. minuti, ko je bilo 25:25. V zaključke tekme je bila odločilna daljša klop gostiteljev.

Pokal Slovenije, zaključni turnir, Koper
Polfinale:
CIMOS KOPER
- Klima Petek Maribor 34:30 (17:18)
Mrvaljević 9, Brumen 6, U. Rapotec 5, Mirković 4, Praznik in Doborac po 3, Ljubanović 2, Bombač in Jovičič po 1; Razgor 8, Čelica in Fister po 5, Martinc in Ivančič po 3, Čebokli, Planinc in Pučnik po 2.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE 32:27 (18:15)
Kozlina 12, Gajič 7, Kokšarov 5, Toskić 3, Kojić 2, Sulić, Furlan in Rezniček po 1; Dobelšek, Kavaš in Harmandić po 5, Bezjak 4, Datukašvili, Rnić in Golčar po 2, Sovič in Mlakar po 1.

S. J.

V finalu pokala Cimos in Celje