Kapetanka Krima je Polona Barič. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetanka Krima je Polona Barič. Foto: www.alesfevzer.com

Glede na zajetno prenovo ekipe so cilji bolj povezani s tremi domačimi tekmovanji, a tudi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju si želijo vsaj v glavni del tekmovanja, torej med 12 najboljših. V skupini D je sicer zagotovo prvi favorit madžarski Györ, ki je dobil zadnje tri Lige prvakinj oziroma pet od zadnjih sedmih, obenem pa vseh zadnjih šest tekem s Krimom (vse za najmanj osem golov). V ljubljanskem taboru verjamejo, da se bodo precej enakovredneje merili s švedskim Sävehofom in češkim Banikom Mostom.

V ekipi Krima 14 novink

Upoštevaje, da je mlada, v povprečju 22-letna ekipa, ki jo od leta 2016 vodi Uroš Bregar, precej prenovljena. Odšlo je deset igralk, vključno z Mišo Marinček (konec kariere), Lamprini Tsakalou in Tjašo Stanko (obe sta prestopili k Podravki). Novink je 14, od tega večina iz lastnega mladinskega pogona, tako da bodo večino bremena nosile izkušenejše igralke, kot so Alja Varagić, Nina Zulić, novinke srbsko desno krilo Ana Kojić, nizozemska zunanja igralka Harma van Kreij, slovaška leva zunanja Marianna Rebičova, avstrijska vratarka Antonija Mamić in kapetanka Polona Barič.

"Če pogledamo vse štiri skupine, je naša najbrž najlažja. Krim ima največjo tradicijo, Sävehof ima največji bazen švedskega rokometa, torej ima zelo dobre mlade igralke, Banik pa je mogoče manjša neznanka, a je češki rokomet z reprezentancami na vseh evropskih in svetovnih prvenstvih. Torej imajo kakovost. Z Banikom in Sävehofom se bomo borili za drugo mesto. Je pa dobrodošlo tudi to, da je zraven spet Györ, da bo to nekako merilo, koliko nam manjka do njih," je na novinarski konferenci v Ljubljani razmerja moči v skupini pojasnil Bregar.

Banik igra hiter in dinamičen rokomet

Za Krim, ki je bil prvak v sezonah 2000/01 in 2002/03 ter finalist 1998/99, 2003/04 in 2005/06, bo to 25. zaporedna sezona Lige prvakinj, a Ljubljančank tudi tokrat ni med favoriti. Med najožje sodijo že omenjeni Györ, okrepljena Budućnost, Rostov Don in Metz. V skupini A bodo sicer igrali prav Metz, Kristiansand, Podravka s Stankovo in Ferencvaros, v skupini B Rostov Don, Esbjerg, Lublin in Bukarešta z Elizabeth Omoregie, v skupini C pa Valcea, Budućnost z Barbaro Lazović, Bietigheim in Brest z Ano Gros. V glavni del se bodo prebile prve tri ekipe iz vsake skupine, zadnja pa bo nadaljevala pot v pokalu EHF.

Tako bo za Krim zelo pomembna že nedeljska tekma proti Baniku, ki, kot je pojasnil Bregar, igra hiter, dinamičen rokomet: "Temelji na protinapadu in izvajanju hitrega centra in iz tega doseže tudi največ zadetkov. Naša naloga bo, da se čim hitreje vračamo v obrambo, da smo agresivni in da ne dovolimo, da se razigra njihova zunanja linija."

Skupina D, Nedelja ob 17.00:
KRIM MERCATOR - BANIK

GYÖR - SÄVEHOF