Aleksandra Rosiak je nosilka poljske reprezentance in bo od poletja dalje igrala v Ljubljani. Foto: EPA
Aleksandra Rosiak je nosilka poljske reprezentance in bo od poletja dalje igrala v Ljubljani. Foto: EPA

Ena od nosilk igre poljske reprezentance, ki je znana predvsem kot odlična strelka z razdalje, je rokometno pot začela v domačem Plocku, Evropi pa se je predstavila v sezoni 2016/17, ko je zaigrala v dresu Lublina. Tam je ostala pet sezon, dosegla 58 zadetkov in osvojila več poljskih lovorik. V tej sezoni igra za francoski Besancon, ki tekmuje v ligi EHF.

Aleksandra Rosiak je na preteklem svetovnem prvenstvu v Španiji dosegla 22 zadetkov in bila na tekmah proti Srbiji, Rusiji in Črni gori najboljša strelka reprezentance, za katero je skupaj z mlajšimi selekcijami odigrala že več kot 80 tekem. Nastopila je tudi na dveh evropskih prvenstvih – leta 2018 in 2020.

Rosiak bo klubske barve ljubljanske ekipe oblekla na poletnem zboru nove sezone. "Veseli smo, da smo v svoje okolje privabili zelo obetavno rokometašico, ki ima že kar nekaj izkušenj na najvišji ravni in je v svoji igri zelo raznovrstna. Igralko spremljamo že nekaj časa, na preteklem prvenstvu v Španiji pa nas je s svojimi predstavami v dresu poljske reprezentance dokončno prepričala. V kombinaciji s Stankovo in mlado Ngombelejevo bo to izjemna moč z levega zunanjega položaja v prihodnji sezoni," je prepričana Deja Ivanović, športna direktorica Krima Mercatorja.