Alja Koren in soigralke niso bile kos madžarski ekipi. Foto: www.alesfevzer.com
Alja Koren in soigralke niso bile kos madžarski ekipi. Foto: www.alesfevzer.com
Györ visoko porazil Krim Mercator

Začetek tekme ni kazal na takšno razliko, saj je Krim povedel s 6:4. A nadaljevanje je bilo slabše. Obramba Madžark je postajala vse trša, posledično pa krimovke vse bolj nemočne v napadu. Györ je iz minute v minuto višal prednost. Ob polčasu je tako semafor kazal 20:9.

Milanovićeva dosegla sedem golov
Drugi del ni prinesel spremembe razmerja moči na igrišču. Györ je suvereno držal visoko prednost, medtem ko krimovke niso imele moči, da bi prišle do znosnega poraza. Pri Krimu se je poznala odsotnost poškodovane Elisabeth Omoregie. Najboljša strelka Ljubljančank je bila s sedmimi zadetki Vesna Milanović Litre.

Krimovke bodo v naslednjem krogu 4. februarja gostile aktualne evropske prvakinje iz Bukarešte.


Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Tekmo smo začeli dobro, nato pa je ekipa Györa pokazala svojo moč. Mi smo skušali najti rešitve, a imeli na obeh straneh igrišča slab dan. Ne glede na ta poraz se bomo borili še naprej. Čakajo nas tudi tekme v domači dvorani."

Alja Koren: "S soigralkami smo obračun začele zelo dobro, z veliko motivacije. Za tem smo v svoji igri doživele velik padec v obrambi in napadu. Končna razlika pač je takšna, kot je. Tekmo bomo analizirali, ob tem pa jo skušali čim prej pozabiti. Čez teden dni že sledi nova tekma v Ligi prvakinj."

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, 1. krog

SKUPINA 2


GYÖR - KRIM MERCATOR 39:22 (20:9)
Görbicz 7, Amorim, Bodi, Groot, Knedlikova in Mork 4, Broch in Elghaoui 3, Orban in Tomori 2, Harsfalvi in Hudak 1; Milanović-L. 7, Benko 5, Koren 4, Bajramoska in Georgijev 2, Barić in Zulić 1.

Sedemmetrovke: 4/4; 2/2

Izključitve: 8 min; 12 min

Nedelja:
MIDTJYLLAND - ESBJERG

BUKAREŠTA - LARVIK 26:26

Vrstni red: Györ 8, Krim Mercator 6, Larvik 5, Midtjylland 4, Bukarešta 3, Esbjerg 2.

Györ visoko porazil Krim Mercator