Okrepljene krimovke imajo letos visoke ambicije. Foto: www.alesfevzer.com
Okrepljene krimovke imajo letos visoke ambicije. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenske prvakinje v dobri kondiciji pričakujejo uvodni obračun. Številne novinke – povratnice iz Srbije Andrea Lekić, Dragana Cvijić in Katarina Krpež Šlezak, Francozinja Allison Pineau, slovenska reprezentantka Tjaša Stanko, Hrvatica Paula Posavec ter nova brazilska vratarka Barbara Arenhart – so se dobro vklopile v sistem igre trenerja Uroša Bregarja, ki je v celoti izkoristil pripravljalno obdobje.

"Priprave za Ligo prvakinj so bile dolge. Delo smo začeli že 12. julija, nekaj igralk pa se nam je pridružilo nekoliko pozneje zaradi olimpijskih iger v Tokiu. V zadnjem tednu smo igrali proti Györu in se kakovostno pripravljali za Sävehof. Imamo določene zdravstvene težave, a jih ne bom razkril, saj je v strokovnem štabu švedske ekipe tudi Srb Milan Vicentijević," je dejal Bregar.

"To sezono so se vse ekipe okrepile, to velja tudi za Sävehof, ki ima v svojih vrstah tri švedske reprezentantke. Prva zvezdnica je Jamina Roberts, švedsko ekipo pa krasi skandinavski model igre. So zelo hitre, zato bo naša glavna naloga zaustaviti njihov bliskoviti nasprotni napad in krilno reprezentančno igralko Mathildo Lundström," je dejal Bregar.

"Vsi v klubu z nestrpnostjo čakamo na začetek Lige prvakinj. Priprave so bile dolge in naporne. Menim, da smo dobro pripravljene, kar so dokazale tudi zadnje tekme. Na prvi tekmi na Švedskem je vloga favoritinj na naši strani, a se zavedamo, da je Sävehof izjemno kakovostna ekipa," je dodala letošnja povratnica Andrea Lekić, ki je v Ljubljani igrala že med letoma 2007 in 2011.

Ljubljanska ekipa bo po uvodnem obračunu na Švedskem naslednjo tekmo igrala 18. septembra, ko se bo doma pomerila z madžarskim velikanom iz Györa.

Krimovke želijo stopnjevati formo do marca