Alja Koren je dosegla sedem golov in bila prva strelka krimovk. O tekmi je dejala:
Alja Koren je dosegla sedem golov in bila prva strelka krimovk. O tekmi je dejala: "Tekmo smo začele nekoliko zaspano in potem smo jih vseskozi lovile. Dvakrat ali trikrat smo se jim približale, a na žalost smo nato storile napako preveč in rezultat je tak, kot je. V obrambi smo dobro zaustavljale napade, nekajkrat se je zgodilo, da je krožna napadalka ujela odbito žogo, a to se dogaja na obeh straneh. Današnjo tekmo moramo pozabiti in se čim bolj optimalno pripraviti za naslednjo tekmo v Rusiji." Foto: Aleš Fevžer
Tamara Mavsar
Tamara Mavsar je zadela za 6:5, kar je bilo edino vodstvo Krima na tekmi. Foto: RK Krim
Krimovke nemočne v Leipzigu

Krimovke so na začetku tekme držale korak z gostiteljicami, nato pa po delnem izidu 3:0 z golom Tamare Mavsar celo povedle s 6:5.

Domačinke so hitro napravile preobrat, tako da je trenerka Marta Bon pri izidu 11:8 vzela minuto odmora. Ta ni pomagala, saj je Leipzig do polčasa podvojil prednost na 17:11.

Krimovke so v nadaljevanju kljub izključitvam znižale zaostanek na -4 (18:22), a je sledil silovit odgovor domačih, ki so povedle s 25:18 in razblinile vse dvome o zmagovalcu. Pri Krimu je bila s sedmimi goli najučinkovitejša Alja Koren.

Bon: Tekmecu moramo čestitati
"Skozi celotno tekmo smo igrali v nekakšnih valovih. Ko se nam je že zdelo, da smo našli ritem, pa smo znova doživeli padec. Tekmec je bil v valovih enostavno boljši, za kar mu moramo športno čestitati. Prepočasi smo se prilagajali igri, kar moramo v prihodnje popraviti,"
je srečanje ocenila trenerka Krima Marta Bon.

V naslednjem krogu bodo krimovke 1. novembra ob 11.00 gostovale pri Dinamu iz Volgograda.

LIGA PRVAKINJ

2. KROG

Skupina A:
LEIPZIG - KRIM MERCATOR 30:24 (17:11)

Leipzig: Schülke, Roth, Visser 5 (3), Mazzucco 4, Müller 1, Hertlein 1, Schulze 4 (1), Kudlacz 8 (2), Hubinger, Lang 7, Reimer, Ioaneac, Urbicht.

Krim Mercator: Stefanišin, Marinček, Arcjuhovič 3 (2), Jurič, Luković, Čečkova, Mavsar 5 (2), Bak, Hrnčič 2, Goudjo, Bajramoska 2, Omoregie 3, Lambevska, Koren 7, Jankovič, Gregorc 2.

Sedemmetrovke: 6/7; 4/4

Izključitve: 4 min; 12 min



HYPO - DINAMO SINARA 25:25 (15:14)

Dinamo Sinara 3, Leipzig in Krim Mercator 2, Hypo 1 točka.

Skupina B:
PODRAVKA - BUDUĆNOST 27:32

VARDAR - THÜRINGER 26:21

Budućnost 4, Thüringer in Vardar po 2, Podravka brez točk.

Skupina C:
LOKOMOTIVA ZAGREB - VIBORG 18:25

SÄVEHOF - GYÖRI 21:38

Györi in Viborg po 4, Lokomotiva in Sävehof 0 točk.

Skupina D:
LUBLIN - LARVIK 23:28

METZ - BAIA MARE 34:24

Larvik 4, Baia Mare in Metz po 2, Lublin brez točk.

Krimovke nemočne v Leipzigu