Bodo celjski rokometaši po dvoboju z Nantesom uprizorili veseli ples? Dve točki bi bili v boju za napredovanje iz skupine B seveda vredni zlata. Foto: www.alesfevzer.com
Bodo celjski rokometaši po dvoboju z Nantesom uprizorili veseli ples? Dve točki bi bili v boju za napredovanje iz skupine B seveda vredni zlata. Foto: www.alesfevzer.com

Nantes je ena najuspešnejših ekip zadnjih sezon. Trenutno je vodilna ekipa francoske lige (11 tekem, 10 zmag), v Ligi prvakov pa v tej sezoni niso tako uspešni kot v pretekli: v devetih krogih so zbrali osem točk, v novembrskih tekmah so jih osvojili polovico, ko so doma premagali Zagreb, z njim in Zaporožjem remizirali v gosteh, doma pa presenetljivo izgubili z Ukrajinci.

Izenačenost skupine B je izjemna, tretji Flensburg ima 10, četrti Nantes osem točk, Zaporožje sedem, Skjern, Zagreb in Celje pa po šest. Kot so Celjani priznali sami, bodo morali v nedeljo prekositi sami sebe. Nihanja, ki se jim pojavljajo med tekmami, so velika, še večja pa so med tekmami doma in v gosteh, kar je pred obračunom v Zlatorogu zelo dober podatek.

Proti Nantesu so slovenski prvaki v Franciji doživeli boleč in visok poraz (38:27), pred tokratnim obračunom pa si želijo podobnega vzdušja in polne dvorane kot proti Zagrebu.

"Pred nami je domača tekma in glede na predstave v tej sezoni bomo doma igrali dobro. Z vzrokom slabih predstav na gostovanjih se bomo ukvarjali v nadaljevanju. Igralci si ves čas želijo, a v gosteh delamo napake, ki jih drugače ne počnemo. Na domači tekmi smo optimisti, seveda pa nas ne čaka lahka tekma," je na novinarski konferenci povedal trener Tomaž Ocvirk.

Zaveda se, da bosta točki z nedeljske tekme zelo pomembni za nadaljevanje: "Nevarnosti francoske ekipe pretijo od vsepovsod. Zato bomo morali pokazati najboljšo partijo. Boriti se bomo morali maksimalno, obramba mora biti neprebojna, agresivna, zapreti poti na krožnega napadalca, imeti moramo dobre vratarje, zato da lahko pridemo do hitrih nasprotnih napadov. To so naše možnosti, a potrebovali bomo še dodatno pomoč od navijačev."

O tej pomoči polnega Zlatoroga je spregovoril tudi Jaka Malus: "V Franciji smo izgubili z visoko razliko in prepričan sem, da bomo v Zlatorogu dokazali, da to ni bil realen rezultat. Pred polno dvorano se lažje igra, lažje se diha, na igrišču letiš, in to smo dokazali na vseh domačih tekmah."


LIGA PRVAKOV, skupina B, 10. krog
Nedelja ob 17.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - NANTES

Sobota:
ZAGREB - MOTOR ZAPOROŽJE

PARIS SG - SKJERN

FLENSBURG - PICK SZEGED 27:25 (14:14)
Gaber, Šoštarič in Bombač 1 za Pick.

Vrstni red: PSG 16, Pick Szeged 15, Flensburg 10, Nantes 8, Motor Zaporožje 7, Skjern, Celje Pivovarna Laško in Zagreb po 6 točk.