Jan Grebenc je dosegel šest golov, a si tik pred koncem zvil gleženj. Foto: BoBo
Jan Grebenc je dosegel šest golov, a si tik pred koncem zvil gleženj. Foto: BoBo

Velenjčani so se v prvem polčasu dobro držali in držali korak z gostitelji. Ob odmoru je semafor kazal 14:14.

Tudi v drugem delu sta bili ekipi večji del poravnani. V 42. minuti so Velenjčani po golu Nika Medveda drugič na dvoboju povedli za dva gola (20:18). A izbranci Željka Babića niso dolgo uživali v vodstvu, saj so gostitelji z delnim izidom 3:0 prešli v vodstvo (21:20).

Gorenje popustilo v končnici
Velenjčani so v še večje težave zabredli v 52. minuti, ko so zaostali za dva gola (23:25), pred tem pa je Medved zastreljal še sedemmetrovko. V vrste slovenskih podprvakov se je v prelomnih trenutkih dvoboja naselila živčnost, po izključitvi Gregorja Potočnika pa so v 54. minuti prvič na tekmi zaostali za tri gole (24:27), s čimer je bil dvoboj tako rekoč odločen. Velenjčani namreč niso imeli več moči, da bi preobrnili izid.

V velenjski ekipi je bil najučinkovitejši s šestimi goli Jan Grebenc, ki si je v končnici tekme močno zvil gleženj, tako da bo verjetno nekaj časa odsoten z igrišč. Rok Ovniček in Alem Toskić sta dosegla po pet zadetkov.

Gorenje bo v naslednjem krogu v nedeljo, 15. oktobra, gostovalo v Elverumu na Norveškem, kjer igra tudi Slovenec Tine Poklar.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Za nami je zahtevna tekma. V Švici je naš vratar Ferlin, ki je sicer odličen, imel slab dan. Tudi ostali fantje bi morali v obrambi zaigrati bolje. Ko smo imeli priložnost, da napravimo preobrat, tega nismo izkoristili. Ostati moramo osredotočeni, saj nas kmalu na Norveškem čaka nov preizkus. V Skandinaviji bomo iskali poti do nove zmage."

Rok Ovniček, rokometaš Gorenja Velenja: "Zavedali smo se, da nas težka tekma. Švicarski zasedbi je v drugi polovici drugega polčasa uspelo uiti, mi pa je, žal, nismo več uspeli ujeti. Ekipa iz Schaffhausna ima dobre strelce z razdalje, katerih tokrat nismo uspeli zaustaviti. Tekmeci so dosegli preveč zadetkov, morali bi jih zaustaviti pri 24, 25 golih."

LIGA PRVAKOV

SKUPINA C, 4. krog

KADETTEN - GORENJE VELENJE 31:28 (14:14)

Kadetten Schaffhausen: Stevanović, Kindle, Delhees 1, Liniger 7, Csaczar 9, Pendić 3, Brannberger 1, Gerbl, Zehnder, Norouzinezhad, Szyba 1, Marković 5, Maros, Koch 2, Ostrouška, Tominec 2.

Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 2, Medved 4, Haseljić, Ovniček 5, Grebenc 6, Toskić 5, Potočnik 1, Golčar, Markotić 2, Verdinek, Kleč, Tajnik, Brumen 3, Pejović.

Sedemmetrovke: 4/4; 2/4

Izključitve: 14 min; 8 min




Nedelja:
SKJERN - ADEMAR LEON

ELVERUM - DINAMO BUKAREŠTA

Vrstni red: Gorenje 6, Skjern in Kadetten 4, Ademar, Dinamo in Elverum po 2.