Borut Mačkovšek bo južno Francijo zamenjal za osrednjo Nemčijo. Foto: EPA
Borut Mačkovšek bo južno Francijo zamenjal za osrednjo Nemčijo. Foto: EPA

23-letni Izolan bo za trenutno predzadnje moštvo 18-članske elitne bundeslige najbrž zaigral že v soboto na domači tekmi s Hannovrom, katerega dres je 203 cm visoki Mačkovšek za kratko oblekel v sezoni 2013/14.

Mačkovšek: Potrebujem priložnost in igro
"Sem mlad in imam 23 let. Rokomet je moje življenje. Da bi razvil svoj potencial, rabim priložnost, rabim igro, rabim ure in ure na terenu, iz tekme v tekmo. Brez igre ni ničesar. Zato sem se odločil iti iz Montpelliera. Čeprav mi je težko, mislim, da je to za mene najboljše. Najlepša hvala navijačem za podporo. Hvala trenerju in seveda moji ekipi! Želim vam dosti sreče v nadaljevanju. Montpellier bo vedno posebno mesto za mene in mojo družino, tam se je rodila moja princesa Kiara! In hvala Eisenachu za dobrodošlico! Gremo po nove zmage,"
je na svojem profilu na Facebooku zapisal Mačkovšek.

Kariero začel v Celju
Mačkovšek, ki igra na položaju levega zunanjega, je kariero začel v Celju, kamor je že s 15 leti odšel na šolanje. Pred sezono 2013/14 je podpisal s Hannovrom, se nato sredi nje preselil k Dinamu iz Minska, a je klub propadel, tako da se je vrnil v Celje, s katerim je osvojil dvojno krono. Julija 2014 je podpisal triletno pogodbo z Montpellierem, ki ga pa zdaj v želji po več priložnosti predčasno zapušča.

Kavtičnik ostaja v Montpellieru
Zato pa še naslednja tri leta v Montpellieru ostaja Vid Kavtičnik, ki je podaljšal pogodbo s klubom. Poleg Kavtičnika za Montpellier igrajo še Jure Dolenec, Dragan Gajić in Matej Gaber.