Maribor Branik je v 2. krogu z visoko domačo zmago izločil Bregenz iz Avstrije s skupnim izidom 62:49. Foto: Boštjan Selinšek
Maribor Branik je v 2. krogu z visoko domačo zmago izločil Bregenz iz Avstrije s skupnim izidom 62:49. Foto: Boštjan Selinšek

Na sedežu Mednarodne rokometne zveze na Dunaju so opravili žreb parov 3. kroga evropskega pokala EHF. Kroglice so odločile, da se bodo Mariborčani, lanski četrtfinalisti tega tekmovanja, pomerili s slovaškimi prvaki. S tem se je Braniku izpolnila želja, da med nosilci ne naleti na enega izmed klubov, kot so Montpellier, Berlin ali Szeged.

Žreb po meri Branika
Tatran, ki v slovaškem prvenstvu praktično nima konkurence, že tretjo sezono zapored uspešno nastopa v močni regionalni Seha ligi, kjer trenutno po sedmih odigranih krogih zaseda visoko 2. mesto.

"Tatran Prešov velja za izredno dobro organiziran klub z bogatim lastnikom. Rezultatsko dokazujejo tudi v Seha ligi, da se lahko merijo z najboljšimi rokometnimi moštvi, a na drugi strani smo tudi mi dokazali, da se ne bojimo nikogar. Dejal bom tako, da je žreb po meri, dvoboj bo zagotovo izenačen, a kar je najpomembneje, možnosti za vnovično uvrstitev v skupinski del obstajajo," je po žrebu dejal direktor Branika Andrej Bauman.

Zmagovalec dvoboja se bo uvrstil v skupinski del tekmovanja, ki ga bodo sestavljale štiri skupine s po štirimi klubi.

POKAL, EHF, 3. KROG:

23./24. novembra:
TATRAN PREŠOV (SLK) - MARIBOR BRANIK
Povratna tekma bo teden dni pozneje.