Vladan Matić Celju ni prinesel želenega uspeha. Foto: Aleš Fevžer
Vladan Matić Celju ni prinesel želenega uspeha. Foto: Aleš Fevžer
Vladan Matić ni več trener Celja PL

"Vodstvo RK Celje Pivovarna Laško je danes sprejelo težko odločitev. S trenerjem prve ekipe, Vladanom Matičem, se je klub sporazumno dogovoril za prekinitev pogodbe. Do odločanja o tem je prišlo zaradi zadnjega poraza Celja, ki je terjal določene spremembe. Ekipa je že večkrat dokazala, da je sposobna velikih rezultatov ter velikih zmag, in vodstvo celjskega kluba še naprej verjame vanjo. Zaradi nekaterih slabših rezultatov se je klub moral odzvati, saj želi v nadaljevanju sezone slediti začrtani smeri in uresničitvi zastavljenih ciljev," so Celjani zapisali v izjavi za javnost.

Matić: Odhajam z dvignjeno glavo
"Odločitev vodstva kluba me ni presenetila. To sem čutil že v zraku. V klubu je prišlo do nekaterih sprememb, prišli so novi ljudje in to je to. Razšli smo se sporazumno," je v uvodu za MMC povedal zdaj že nekdanji trener Matić.

"Glavni razlog za zamenjavo je poraz proti Gorenju. Menim, da smo bili na dobri poti. Gradili smo ekipo, šli naprej kljub omejenim sredstvom. Dobro smo igrali v Evropi, ampak tako je to. Takšen je profesionalni kruh," je povedal Matić in dodal: "Klub je s tem prevzel veliko odgovornost. Želim jim veliko sreče v prihodnosti." Za slovo je povedal: "Iz Celja odhajam z dvignjeno glavo. Za klub sem naredil veliko. Prevzel sem ga v težkih trenutkih, zdaj je to stabilen klub. Zahvalil bi se igralcem, bivšemu predsedniku kluba Zorku in še posebej navijačem, zvestim Florjanom."

Deseti zaporedni poraz proti Gorenju
Najuspešnejši slovenski rokometni klub je pred dnevi še desetič zapored v prvenstvu izgubil proti Gorenju. Ob glavnem trenerju Matiću klub tako zapuščajo še njegova pomočnika Dejan Perić in Stanko Anderluh ter trener vratarjev Herman Wirth.

Celjani bodo danes v četrtfinalu pokala igrali proti Izoli. Za zdaj še ni jasno, kdo bo vodil klub. Vroči favorit je nekdanji trener Gorenja Branko Tamše, ki je med sezono prišel v Celje in prevzel vodenje mladinske ekipe.

Vladan Matić ni več trener Celja PL