188 cm visoki Matjaž Mlakar igra na položaju krožnega napadalca. Foto: Boštjan Selinšek
188 cm visoki Matjaž Mlakar igra na položaju krožnega napadalca. Foto: Boštjan Selinšek

31-letni krožni napadalec Mlakar je zadnja dva meseca igral za Sevnico, klub, v katerem je začel kariero, v kateri je branil še barve Gorenja, Celja Pivovarne Laško in Cimosa. S Celjani se je v sezoni 2004/05 uvrstil v polfinale Lige prvakov.

"Žal je poškodba Blaža Kleča tako huda, da smo v klubu morali poiskati rešitev, ki bo sposobna slediti visokim ciljem našega moštva. Matjaž Mlakar je zagotovo vrhunska rešitev, pozna ligo, sposoben je igrati vrhunsko obrambo in biti uspešen v napadu. Prepričani smo, da še ni rekel zadnje v svoji karieri," je dejal direktor RK-ja Maribor Branik Andrej Bauman.

Mlakar: Lahko merimo na vrh lestvice
Mlakar, ki je zbral tudi 60 nastopov za slovensko reprezentanco, pa je ob prestopu povedal: "Prvi vtisi so super, vse fante sem spoznal skozi pretekle sezone, ko sem z drugim moštvi igral proti njim. Z nekaterimi sem celo igral skupaj v nekdanjih klubih. Vem, da se tukaj dobro dela in da je vzdušje pravo, tako da so moji prvi občutki odlični. Cilji kluba so visoki, kar je tudi prav, saj športniki vedno strmimo vedno k višjim rezultatom. Glede na to, kar so Mariborčani pokazali do zdaj, lahko realno merimo na sam vrh prvoligaške lestvice. Če se bo tudi vnaprej tako dobro delalo in če bo forma takšna, menim, da imamo realne možnosti za dosego začrtanih ciljev."

Mariborčani so po osmih krogih državnega prvenstva na četrtem mestu.