Marto Bon seveda veseli vrnitev Tamare Mavsar, vendar vprašanje, koliko bo v soboto lahko pomagala. Foto: www.alesfevzer.com
Marto Bon seveda veseli vrnitev Tamare Mavsar, vendar vprašanje, koliko bo v soboto lahko pomagala. Foto: www.alesfevzer.com

Povratna tekma bo teden pozneje v Ljubljani. "Absolutno si želimo preboj v četrtfinale. Moramo unovčiti več izkušenj z mednarodnih tekem. Srčno upam, da smo se veliko naučile kot ekipa, da smo se izbrusile. Je pa telesna moč mogoče na strani Romunk, saj gre za visokoraslo, močno ekipo, ki igra hitro in poletno. Ampak moramo računati na čim boljši izid v Romuniji, ni nujno, da bo to prav zmaga, na domačem igrišču pa potem unovčiti izkušnje iz evropskih tekmovanj," razmišlja trenerka Krima Marta Bon, ki priložnost za uspeh vidi tudi v tem, ker so tekmice morda še neuigrane, potem ko so se pred sezono okrepile s sedmimi novinkami.

Po poškodbah se v ekipo Krima vračata Tamara Mavsar in Vesna Milanović-Litre, a Bonova še ne ve, v kolikšni meri bo - če sploh - lahko računala na njun nastop oziroma koliko bosta lahko igrali.

Po njenem mnenju Craiova sodi med najboljše štiri ekipe v Romuniji. "Igrajo hitro, z močjo, ampak menim, da imamo tudi me svoje možnosti." Med posameznimi igralkami Marta Bon najbolj izpostavlja srbsko reprezentantko, desno zunanjo igralko Jeleno Živković, ki je bila tudi na seznamu Krimovih želja, "a so bili Romuni uspešnejši pri tem lovu, če lahko tako rečem". "To pove, da je Craiova finančno stabilna, dobro organizirana."