Gorazd Škof je po vrnitvi v vrata Kopra s kar 18 obrambami pokazal, da je temelj koprskega uspeha. Foto: Reuters
Gorazd Škof je po vrnitvi v vrata Kopra s kar 18 obrambami pokazal, da je temelj koprskega uspeha. Foto: Reuters
Fredi Radojkovič
Fredi Radojkovič ob polčasu ni skrival jeze nad svojimi varovanci, po koncu tekme pa tudi ne zadovoljstva nad opravljeno nalogo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dean Bombač
Dean Bombač je tako kot Uroš Brumen dosegel šest golov, s čimer sta bila najboljša strelca tekme v Kopru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cimos Koper
Cimos Koper je dobro nastopal v Ligi prvakov, kjer ima priložnost za zgodovinski uspeh kluba, ki pa je zadnji teden v slovenskem prvenstvu doživel dva boleča poraza. Foto: MMC RTV SLO
Cimos opravil svoje, zdaj odloča nedelja

Po dveh bolečih porazih v domačem prvenstvu so Koprčani v 1. polčasu obračuna z Romuni nadaljevali bledo in izredno neučinkovito igro. Odpisana Constanta je polčas dobila za pet golov (9:14), zgled vratarja Gorazda Škofa (18 obramb!) in ostre besede trenerja Fredija Radojkovića pa so le prebudile Cimos.

Koprske želje uslišane
V nadaljevanju so gostitelji zaigrali kot prerojeni in v končnici dosegli zmago, s katero so potrdili drugo mesto, ki bi jim znalo prinesti vsaj na papirju lažjega tekmeca v osmini finala. Cimos je s 13 točkami za točko prehitel drugi Metalurg. V nedeljo je navijal za zmago Hamburga, saj so bili makedonski prvaki od Kopra boljši v medsebojnih obračunih, in njihove želje so bile uslišane. Žreb bo v torek, mogoči tekmeci Primorcev pa so švedski Sävehof, poljske Kielce in španski Ademar Leon.

Škof čestital tudi Kranjcu
"Nekako smo morali priti iz tega brezna. Romunska ekipa je tako rekoč prišla na izlet, a ko smo jim ponudili priložnost, so jo izkoristili. Ko smo v drugem polčasu prijeli, kot se spodobi, so popustili, mi pa prišli do nujne zmage. Upam, da bo HSV jutri zmagal in bomo napredovali. Ob tem bi pa še izkoristil priložnost in čestital Robiju Kranjcu za naslov svetovnega prvaka v poletih. Vsa čast," je Gorazd Škof, junak srečanja v Bonifiki, na daljavo prek TVS 2 čestital "letečemu Kranjcu".

Učinkovit "nagovor" ob polčasu
In kaj je storil trener Radojkovič med odmorom, da so bili Koprčani kot prerojeni? "Besede, ki sem jih uporabljal ... bolje, da jih ne povem. Ta dva poraza sta nas psihološko pokopala. Naša ekipa, odkar je skupaj, še nikoli ni izgubila dvakrat zapored. Bil je viden velik krč kljub dogovoru o sproščenosti. Preveč zgrešenih "zicerjev", individualnih akcij. Nato smo iz minute v minuto igrali hitreje, samozavestneje, kar nam je prineslo potrebno zmago," je bil po preobratu zadovoljen koprski trener.

"Zid" Popescuja in jalovi napadi Kopra
V prvih minutah je gostujoči vratar Mihai Catalin Popescu zaklenil vrata, kar je Constanti po osmih minutah igre omogočilo vodstvo s 4:0, zaradi česar je domači trener Fredi Radojkovič moral vzeti minuto odmora. Prvi gol za Koprčane je ob izteku 10. minute dosegel Bojan Skoko, a tudi potem Cimosu igra v napadu nikakor ni stekla.

Vratar Popescu je nadaljeval z izjemnimi obrambami, njegovi soigralci pa so iz protinapadov poskrbeli za 4:10 v 23. minuti, prednost, ki so jo Romuni zadržali vse do polčasa. Ghionea in Csepreghi sta dosegla po štiri gole, Popescu pa je v 1. polčasu zbral 11 obramb. Prav tolikokrat je uspešno posredoval tudi Škof, a je bil napad preveč razglašen, reševal pa ga je Hrvat Džono (3 goli), ki je dosegel sploh prve gole v Ligi prvakov.

Po odmoru druga pesem
Drugi polčas je ponudil povsem drugačno podobo Cimosa, ki se je odločno lotil lovljenja Constante, ki jo je uspavalo visoko vodstvo. V 42. minuti je Milorad Krivokapić poskrbel za prvo izenačenje na tekmi (17:17). Po vrsti zapravljenih priložnosti na obeh straneh so Koprčani v 49. minuti le prišli do prvega vodstva na tekmi, potem ko je Tine Poklar med padcem zadel za 20:19.

Razigral se je Sebastian Skube, zadeval je Uroš Brumen in tekma je bila pet minut pred koncem odločena.

LIGA PRVAKOV, 10. KROG

Skupina C:
CIMOS KOPER - CONSTANTA 28:24 (9:14)

Brumen      6   Irimescu    6       
Bombač      6   Csepreghi   6       
Džono       5   Ghionea     4       
Skube       4   Toma        2 (2)   
Skoko       2   Stavrositu  2       
Poklar      2   Criciotoiu  2       
Krivokapić  2   Sadoveac    1       
Bundalo     1   Sabou       1       
                                    
                                    
Sedemmetrovke: 0/1; 2/3             
Izključitve: 6 minut; 8.            
Rdeč karton: Stamate (41./Constanta)




ST. PETERSBURG - WISLA PLOCK 23:32
METALURG - HAMBURG 23:25

Lestvica:
Hamburg 19, Cimos Koper 13, Metalurg 12, Wisla Plock 9, St. Petersburg 5,
Constanta 2 točki.

Skupina A:
CHAMBERY - BOSNA 40:19
CROATIA OSIGURANJE - KADETTEN 31:28
SÄVEHOF - BARCELONA 26:39

Barcelona 18, Croatia 16, Sävehof 10, Kadetten in Chambery po 8, Bosna 0.

Skupina B:
FÜCHSE BERLIN - SILKEBORG 28:27
VESZPREM - ATLETICO M. 28:27
TARGI KIELCE - ČEHOVSKI MEDVEDI 26:26

Atletico 16, Veszprem 12, Kielce in Füchse Berlin po 11, Čehovski medvedi 10, Silkeborg 0.

Skupina D:
KÖBENHAVN - KIEL 24:24
ADEMAR LEON - PICK SZEGED 31:25
PARTIZAN - MONTPELLIER 20:30

Kiel 16, Köbenhavn 15, Ademar Leon 13, Montpellier 10, Szeged 6, Partizan 0.

OSMINA FINALA, žreb

1. boben:
Barcelona, Atletico Madrid, Hamburg, Kiel

2. boben:
Cimos Koper, Zagreb, Veszprem, Köbenhavn

3. boben:
Sävehof, Kielce, Metalurg, Ademar Leon

4. boben:
Kadetten Schaffhausen, Füchse Berlin, Wisla Plock, Montpellier

V osmini finala se bodo moštva iz prvega bobna pomerila s tistimi iz četrte, moštva iz drugega pa s tistimi iz tretjega. Med seboj ne morejo igrati ekipe, ki so skupaj igrale že v predtekovanju.

Boljša moštva bodo povratne tekme igrala doma. Prve tekme bodo med 14. in 18. marcem, povratne pa med 21. in 25. marcem.

Cimos opravil svoje, zdaj odloča nedelja