Nikola Karabatić se bo pridružil soigralcem, njegov brat Luka pa bo moral najprej na zagovor. Foto: EPA
Nikola Karabatić se bo pridružil soigralcem, njegov brat Luka pa bo moral najprej na zagovor. Foto: EPA

Njegov brat Luka je bil medtem poklican na disciplinski zagovor. Priznal je, da je stavila na tekmo med Montpellierjem in Cesson-Rennesom, a da izid ni bil prirejen. Zdaj ga v klubu čaka zagovor, po katerem pa lahko pride do prekinitve pogodbe. Na zagovor bo moral tudi slovenski vratar Primož Prošt, ki je prav tako priznal, da je stavil.

"Od jutri naprej bosta Nikola Karabatić in Issam Tej spet normalno trenirala z ekipo," je povedal predsednik kluba Remy Levy in dodal: "Nimamo razloga, da rokometašema, ki sta na štiri oči izjavila, da nista stavila na tekmo proti Cesson-Rennesu, ne bi verjeli."

Praktično vsa vplačila na poraz Monptellierja
Rokometna afera je v Franciji izbruhnila, ko so policijski preiskovalci postali pozorni zaradi nenavadno visokega števila stav na tekmo Cesson-Rennes - Montpellier, ki je bila 12. maja. Tedaj so stave za 40-krat presegle povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane na poraz Montpellierja.

Stave so vplačevali le v Montpellierju, Rennesu in Parizu, zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo treba identificirati. Policija je uporabila tudi prikrite metode, v telefonskem prisluškovanju pa je ujela pogovore med igralci, ki so bili prepričani o porazu svoje ekipe. Montpellier si je sicer že pred tem zagotovil naslov prvaka, zato poraz ni imel posledic v tekmovalnem smislu.