Zvonimir Serdarušić je pred kratkim zapustil slovensko reprezentanco, zdaj pa odhaja tudi iz Celja, Foto: Sandi Fišer
Zvonimir Serdarušić je pred kratkim zapustil slovensko reprezentanco, zdaj pa odhaja tudi iz Celja, Foto: Sandi Fišer
Tone Turnšek
Tone Turnšek je marca letos po dveletni odsotnosti znova postal predsednik celjskih rokometašev, ki jih je pred tem vodil 18 let (1990-2008). Ob izvolitvi si je zadal nalogo vrniti pivovarje v evropski vrh, pri čemer je veliko pričakoval od Serdarušića. Kdo bo zdaj sedel na celjsko klop? Foto: MMC RTV SLO
Serdarušić ni več trener pivovarjev

Slovenski državni prvaki so v zadnjem času igrali slabo tako v Ligi prvakov, kjer so na 4 tekmah doživeli tri poraze, kot tudi v državnem prvenstvu, kjer so v soboto v Škofji Loki doživeli sramoten poraz proti Loki, kar je bila kaplja čez rob, ki je 60-letnega hrvaškega trenerja dobesedno prisilila k odstopu.
Serdarušić: Pogovori niso pomagali
"V zadnjem času sem z igralci opravil številne pogovore, zato da bi našo igro dvignili na višjo raven. Prav nobeden od teh očitno ni zalegel in vse skupaj je šlo predaleč, zato je edina rešitev moj odstop, da se nekaj spremeni," je pojasnil Serdarušić, ki je Celjane prevzel februarja letos, torej med lansko sezono. Prišel je kot velik strokovnjak, ki si je ugled ustvaril na klopi nemškega Kiela, s katerim je osvojil vse, kar se je dalo. Njegova misija v Celju je bila vrniti klub na pota stare slave, a mu to v mestu ob Savinji ni uspelo.

Turnška odstop presenetil
Predsednik pivovarjev Tone Turnšek je bil nad odstopom Serdarušića presenečen, a je zagotovil, da bo vodstvo storilo vse, da gre celjski rokomet naprej: "Odstop Zvonimirja Serdarušića me je močno presenetil in ga nisem pričakoval. Lahko le rečem, da se bo v današnjih večernih urah sestal upravni odbor kluba in sprejel nadaljnje smernice. V vsakem primeru bomo zadevo pospešili in naredili vse, da gre celjski rokomet naprej."

Oktobra odšel iz reprezentance
Serdarušić se je pred manj kot enim mesecem poslovil tudi od stolčka selektorja slovenske reprezentance, na katerem ga je zamenjal Boris Denič.

Neuradna kandidata Obrvan in Zovko
V rokometnem zakulisju krožijo govorice, da sta najresnejša kandidata za izpraznjeno mesto Hrvata Ivica Obrvan in Zdravko Zovko. Obrvan, nekdanji trener velenjskega Gorenja, se je pred leti že resno pogovorjal z vodstvom celjskega kluba, ki pa je nato v svoje vrste zvabilo Toneta Tislja, medtem ko je Zovko vodil celjski klub v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

V 10 dneh z Gorenjem in dvakrat s Chamberyjem
Celjane v Ligi prvakov 21. in 27. novembra čakata odločilna obračuna za napredovanje v drugi del s Chamberyjem, že prej, v sredo, 17. novembra, pa se bodo v derbiju udarili z Gorenjem. Novega trenerja torej že takoj čaka ognjeni krst ...

Serdarušić ni več trener pivovarjev