Zaradi poškodb ima Marta Bon nekaj težav s sestavo ekipe. Foto: www.alesfevzer.com
Zaradi poškodb ima Marta Bon nekaj težav s sestavo ekipe. Foto: www.alesfevzer.com

enstvu, ki bo prihodnje leto na Danskem.

V Zürichu se bo pomerila s Švico, Belorusijo in Grčijo, ob morebitni turnirski zmagi v Švici pa sta nato pred njo še dodatni kvalifikacijski tekmi. Selektorica Marta Bon bo svoje varovanke zbrala v četrtek v Ljubljani, kjer bodo dekleta vadila do torkovega odhoda v Švico. Na seznamu poškodovanih sta Maja Šon in Nina Jeriček, ki sta povabljeni na priprave, Bonova pa je dodatno vpoklicala še njuni "alternativi" Tjašo Stanko (Branik) in Tejo Ferfolja (Zagorje GEN-I).

Slovenija se bo v Zürichu najprej pomerila s Švico (3. december), nato z Grčijo (4. december), po dnevu premora pa jo čaka še Belorusija (6. december).

Na seznamu so: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Tamara Mavsar, Sanja Gregorc, Lara Hrnčič, Alja Jankovič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Nina Jeriček, Maja Šon (obe Nimes), Branka Zec, Lina Krhlikar (obe Vulkan Ladies), Ana Gros (Metz), Iris Guberinić (Göpppingen), Manuela Hrnjič (Piran), Neli Irman (Lokomotiva Zagreb), Barbara Lazović (Vardar Skopje), Ana Petrinja (Cetate DevaTrans), Tjaša Stanko (Branik) in Teja Ferfolja (Zagorje GEN-I).