Za mesto predsednika RZS-ja bo najverjetneje kandidiral tudi Franjo Bobinac. Foto: MMC RTV SLO
Za mesto predsednika RZS-ja bo najverjetneje kandidiral tudi Franjo Bobinac. Foto: MMC RTV SLO

Vesel sem, da smo jih pričakali na letališču in jih sprejeli skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije. Zahvaljujem se tistim, ki prihajajo iz klubov, kjer se mladi kalijo, in tistim, ki delajo z mladimi.

Franjo Bobinac

Najverjetneje bo za to mesto kandidiral tudi dozdajšnji predsednik Franjo Bobinac, ki RZS vodi od leta 2008. Na seji so predstavili tudi delo obeh članskih reprezentanc, ustavili so se tudi pri mladih rokometaših.

Glavna zadeva je bila četrta točka dnevnega reda: postopek evidentiranja kandidatov za predsednika RZS-ja. Volilna skupščina bo 15. oktobra, ko bodo volili predsednika in njegove najožje sodelavce. Na njej bo najverjetneje tudi dozdajšnji predsednik Franjo Bobinac. "Če bom kandidiral? Mislim, da bom. Zaenkrat je še nekaj časa, ampak mislim, da bom," je z nasmeškom dejal prvi mož RZS-ja.

Zahvala klubom, kjer se kalijo mladi
Na začetku je Bobinac nekaj besed namenil mladi reprezentanci, ki je na mladinskih olimpijskih v Nankingu osvojila zlato odličje. "Vesel sem, da smo jih pričakali na letališču in jih sprejeli skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije. Zahvaljujem se tistim, ki prihajajo iz klubov, kjer se mladi kalijo, in tistim, ki delajo z mladimi," je sejo predsedstva začel predsednik RZS-ja Franjo Bobinac in pozval prisotne, naj mladim rokometašem dajo priložnost za dokazovanje, če jim jo lahko ponudijo, saj je to pomembno tudi za prihodnost članske reprezentance.

RZS bo prenovil spletno stran
Generalni sekretar Goran Cvijić je na kratko predstavil delovanje pisarne RZS-ja v obdobju med majem in septembrom. Izpostavil je, da so bili veliko pozornosti deležni mladinci in kadeti, in se zahvalil OKS-ju, s katerim so skupaj izpeljali projekt MOI. Želja je, da superpokal postane stalnica. RZS je obnovil pogodbo z opremljevalcem Kempo, ki je vredna 480.000 evrov, podaljšali so še sodelovanje s Petrolom, med pokrovitelje se je vrnil Telekom. RZS je obljubil, da bo do konca meseca stopil v korak s časom in prenovil spletno stran, na kateri bosta na voljo tudi spletni zapisnik in statistika.

Predstavitev dela članskih ekip
Anja Frešer in Uroš Mohorič sta v odsotnosti selektorjev Marte Bon in Borisa Denića predstavila delo članskih reprezentanc. Frešerjeva je komentirala konec kvalifikacij za evropsko prvenstvo, kamor se Slovenija ni uvrstila. Naslednjič se bodo rokometašice zbrale oktobra, ko jih čaka nekaj treningov in tekma z aktualnimi evropskimi prvakinjami Črnogorkami. Nato sledijo priprave na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Frešerjeva je izpostavila, da reprezentantke zdaj raje prihajajo na priprave, izboljšal se je tudi odnos med igralkami in vodstvom.

Nekoliko krajši je bil Mohorič, ki je v imenu Denića dejal, da so bile v tem obdobju ključne junijske kvalifikacije, prek katerih so se uvrstili na svetovno prvenstvo v Katarju. Konec oktobra pa rokometaši začenjajo kvalifikacije za EP 2016.

Vesel sem, da smo jih pričakali na letališču in jih sprejeli skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije. Zahvaljujem se tistim, ki prihajajo iz klubov, kjer se mladi kalijo, in tistim, ki delajo z mladimi.

Franjo Bobinac