Velik del odgovornosti bo na Mihi Gorenšku. Foto: RTV SLO
Velik del odgovornosti bo na Mihi Gorenšku. Foto: RTV SLO
Aleksej Peskov
Aleksej Peskov, ki je danes okrepil Celjane, zanje v Ligi prvakov do konca sezone ne bo mogel nastopati. Foto: EPA
Luka Žvižej
Slovenski reprezentant Luka Žvižej bo ena izmed večjih nevarnosti. Foto: EPA

Tega se zavedajo tudi slovenski prvaki, ki bodo v nedeljo v prvem krogu skupine 4 morali pokazati precej več za uspeh nad aktualnim madžarskim prvakom Pick Szegedom. Moštvo srbskega stratega Vladana Matića si pot do zmag tlakuje z izjemno trdo obrambo, kjer prednjačijo Ratko Djurković, Julien Stamate in sijajni vratar Nenad Puljezević.

V napadu vse visi na Andjelkoviću
Celjski trener Slavko Ivezič pa opozarja še na nekoga: "Potrebno bo ustaviti predvsem Andjelkovića, kajti na njem visi vsa igra naših nasprotnikov. Ko ga bomo ustavili, bomo opravili že polovico dela. Veliko je odvisno tudi od kriterija sojenja nemške sodniške dvojice in od tega, kakšno igro bosta dopuščala. Zmaga bi bila tudi v psihološkem smislu zelo pomembna pred nadaljevanjem tekmovanja."

Bo Gorenšek uspešen na črti?
Celjani bodo ob že tako poškodovanem Alemu Toskiću tri tedne igrali še brez Renata Sulića. Luknja na položaju krožnega napadalca je velika, zapolniti jo bo skušal Miha Gorenšek: "Igralci smo zelo motivirani in trdno odločeni pustiti srce na parketu. Igrali bomo na vso moč. Ključ do naše zmage bo igra v obrambi, ki ob uspešnosti ponuja protinapade in lahke zadetke. Sam se bom potrudil, da se odsotnost poškodovanih Sulića in Toskića ne bo preveč poznala."

Do nedelje popraviti napake
Če ga niso ustavile še večje težave, ga verjetno ne bo niti viroza - kapetan Edvard Kokšarov se zavzeto pripravlja na obračun z Madžari in napoveduje: "Zelo pomembno je, kako se bo moštvo ujelo po evropskem prvenstvu. Z igro v Velenju nismo bili najbolj zadovoljni in do nedelje moramo popraviti napake. To nam bo uspelo tudi s pomočjo naše zveste publike, ki bo ponovno napolnila dvorano Zlatorog."

Moštvi sta se nazadnje v uradnih tekmovanjih srečali v sezoni 2004/05, ko sta v osmini finala LP-ja v Zlatorogu remizirali (23:23), na Madžarskem pa so slavili Celjani z 21:20.

Skupina 4, 1. krog, nedelja ob 17.15:
CELJE PL - PICK SZEGED
GUDME - BARCELONA

V polfinale se bo uvrstil le zmagovalec skupine.

Ž. K.