David Špiler (levo) je Slovenijo povedel v vodstvo z 29:28. Foto: Reuters
David Špiler (levo) je Slovenijo povedel v vodstvo z 29:28. Foto: Reuters
Sebastian Skube in Uroš Zorman
Sebastian Skube, Uroš Zorman in soigralci gostujejo na Danskem. Foto: MMC RTV SLO

Ugoden izid proti svetovnim podprvakom je tako dober obet pred začetkom evropskega prvenstva, ki ga Slovenci natančno čez deset dni v Vršcu odpirajo proti Norveški.

Slovenci so srečanje v Koldingu začeli v "pričakovani" postavi Gorazd Škof, Uroš Zorman, Luka Žvižej, Miha Žvižej, Dragan Gajić, Jure Dolenec in David Špiler. Slednjega je v obrambi menjal Matej Gaber.

Cleverly rešil domače
Izid je bil tako vse do 20. minute izenačen (9:9), nato pa so Danci vodili vse do 50. minute, ko je Slovenija izenačila na 24:24. Sledila je tesna končnica "gol za gol", v kateri se je varovancem Borisa Deniča ponudila priložnost za zmago, a je zadnja dva napada (Uroš Zorman, Jure Dobelšek) ubranil vratar Magnus Cleverly. Tudi druga tekma turnirja med Poljsko in Islandijo, ki bo sobotni tekmec Slovencev, se je končala z remijem (31:31).
"Pozitivno je zagotovo to, da smo odigrali kvalitetno obrambo 6-0, ki je v Zrečah sploh nismo trenirali. Odigrali smo borbeno, se držali dogovora in s tem je tudi prišel rezutat," je bil prvi komentar selektorja Borisa Deniča.

PRIPRAVLJALNI TURNIR NA DANSKEM

ISLANDIJA - POLJSKA 31:31 (17:11)
K. Lijewski 7, Bielecki 5; Valur Sigurdsson 14.

SLOVENIJA - DANSKA 29:29 (12:16)

Slovenija: Gajić 8, L. Žvižej 5, Dolenec 4, Miklavčič in Špiler 3, Mačkovšek in Zorman 2, Dobelšek in M. Žvižej 1.
Danska: M. Hansen 6, Eggert Jensen 4, Christiansen, Mogensen in S. Hansen 3, Olsen, T. Hansen in Sondergaard 2, R. T. Hansen in Nielsen 1.
Sedemmetrovke: 3/6; 4/4
Izključitve: 8 min; 8 min

Sobota ob 14.15 (Herning):
SLOVENIJA - ISLANDIJA

Ob 16.15:
DANSKA - POLJSKA

Nedelja ob 14.15 (Aarhus):
SLOVENIJA - POLJSKA

Ob 16.15:
DANSKA - ISLANDIJA

Hrvati gladko odpravili Iran
Hrvaška, ki bo drugi tekmec Slovenije v Vršcu, je na turnirju v Osijeku z 41:19 premagala Iran. Ivan Čupić je bil s sedmimi goli najboljši pri Hrvatih.