Mario Šoštarić se je razigral v drugem polčasu in tekmo končal z 10 goli. Foto: Aleš Fevžer
Mario Šoštarić se je razigral v drugem polčasu in tekmo končal z 10 goli. Foto: Aleš Fevžer
Niko Medved
Niko Medved je že v prvem polčasu prerešetal domačo obrambo. Foto: Aleš Fevžer
Velenjčani mirni na zimski odmor

Z zmago so Velenjčani napravili pomemben korak k osvojitvi 4. mesta v skupini D, ki kot zadnje vodi v osmino finala. Gorenje je pogumno odprlo srečanje na jugu Švedske. Izjemno razpoložen je bil kapetan Niko Medved, ki je v 13. minuti s četrtim golom zadel za 7:6.

Odličen polčas Gorenja za +7
Domači trener Ulf Sivertsen je vzel minuto odmora, ki pa ni pomagala. Velenjčani so namreč v naslednjih minutah ušli na 12:6. Klemen Cehte in Medved (6 golov) sta zabila celo z igralcem manj, v vratih je blestel Benjamin Burić. Sivertsen je moral zato kmalu spet vzeti odmor. A po njem je Benjaminov brat Senjamin povišal na 13:6. "Ose" so še naprej pikale. Po golu Maria Šoštarića v 26. minuti je semafor kazal že +8 (18:10), ob polčasu je bilo 21:14. Obramba Gorenja je delovala odlično, prav tako pa tudi napad, kjer se je s sedmimi goli najbolj izkazal Medved. S. Burić jih je dodal štiri.

Šoštarić povišal na "desetko"
Tudi po odmoru Gorenje ni popuščalo. Z dvema zaporednima goloma Maria Šoštarića so varovanci Ivana Vajdla v 40. minuti ušli na +10 (28:18), kar je bila najvišja prednost na tekmi. Slovenski prvaki so v nadaljevanju brez večjih težav ubranili visoko prednost in se veselili prve zmage v gosteh.

"Mislim, da je bila za zmago ključnega pomena priprava na nasprotnika. Vedeli smo, da imajo močne strelce in te je bilo potrebno ustaviti. Obramba in napad sta delovala tako, da sva tudi vratarja lahko prispevala svoj delež. Veseli smo teh točk, ki nam ponovno odpirajo vrata v osmino finala, prav tako pa upam, da bomo v nadaljevanju uspeli še koga presenetiti in odščipniti točko pri vodilni trojici," je po tekmi dejal vratar Gorenja Emir Taletović.

5. februarja s Hamburgom doma
Velenjčani bodo Ligo prvakov nadaljevali 5. februarja 2014, ko bodo doma gostili Hamburg. Nato pa sledi še Aalborg v gosteh in Flensburg doma.

LIGA PRVAKOV, 7. krog

Skupina D

DROTT HALMSTAD - GORENJE VELENJE
33:42 (14:21)

Drott Halmstad: Bladh, Eberling, Olsson 2, Stenmalm 5, Karlssson, Bystedt 3, Kasch 4, Stenberg 6, Lofgren 1 (1), Persson 7 (2), Halen 1, Hallen 2, Linnell 1, Sivertsson.

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte, Medved 9 (5), S. Burić 7, K. Cehte 4, Skube 4, Šoštarič 10, Papež 2, Gams, Nosan 2, Oštir, Dujmovič 1, Bećiri 1.

Sedemmetrovke: 3/4, 5/6

Izključitve: 4 min, 8 min

HAMBURG - LA RIOJA
34:27 (17:12)
Nedelja:
AALBORG - FLENSBURG

Vrstni red: Hamburg 12, Flensburg 9, Aalborg 8, Gorenje 6, La Rioja 4, Halmstad 1.

Velenjčani mirni na zimski odmor