Staš Skube, ki še ni povsem okreval po poškodbi mečne mišice, je bil z osmimi goli spet najboljši strelec Gorenja. Foto: www.alesfevzer.com
Staš Skube, ki še ni povsem okreval po poškodbi mečne mišice, je bil z osmimi goli spet najboljši strelec Gorenja. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Mlakar
Žiga Mlakar je bil s šestimi goli med najboljšimi pri Mariborčanih. Foto: Boštjan Selinšek
Rokometaši Gorenja drugi finalisti

V nasprotju z Velenjčani, ki so konec preteklega tedna igrali na zaključnem turnirju Pokala EHF v Berlinu, so bolj spočiti Mariborčani dobro odprli srečanje in rahlo vodili večji del prvega polčasa.

Maribor v prvem polčasu do +4
V 20. minuti so tako ušli na +3 (12:9), malo pozneje pa po golu Darka Cingesarja celo s +4 (10). Domači so nato le strnili vrste in se v 28. minuti približali le na gol zaostanka (15:16). Končnica je spet pripadla gostom, ki so na odmor odšli s prednostjo 19:16. Ante Kaleb je dosegel sedem golov.

Maribor pretil do konca
Velenjčani so odlično odprli drugi polčas in z golom Staša Skubeta v 35. minuti izenačili na 21:21, nato pa malo pozneje tudi povedli (22:21). Strelec znova Skube. Po minuti odmora, ki jo je zahteval trener Mariborčanov Boris Denić, so ose prvič povedle s +2 (25:23) in kazalo je že, da bi se tekma utegnila prelomiti, vendar so gostje izenačili na 26:26. Tudi v nadaljevanju je sledila tesna tekma "gol za gol". V 54. minuti pa znova vodstvo za Mariborčane, in sicer je Tine Poklar zadel za 32:31. Trener domačih Gregor Cvijić je vzel minuto odmora. Po njej sta bila pri Mariborčanih zapored izključena dva igralca, kar so domači izkoristili za 34:32.

Vroče glave, množično prerivanje in rdeči kartoni
Ko je Niko Medved v 59. minuti zadel za 35:33, na drugi strani pa je Poklar zapravil napad, se je slavje v Rdeči dvorani že začelo. Tik pred koncem so razvnete strasti pripeljale do množičnega prerivanja in rdečih kartonov na obeh straneh. Prejeli so jih Medved, Igor Žabić in Benjamin Burić.



Niko Medved:
"Naš cilj je bil uvrstitev v finale. S porazom na prvi polfinalni tekmi smo si pot do njega otežili, a ga vendarle dosegli. Hud ritem tekme nam je vzel precej moči, na današnji tekmi smo se še dodatno iztrošili. Odločil je drugi polčas, v njem smo prikazali povsem drug obraz kot v prvem. To so začutili tudi gledalci, njihova spodbuda nam je vlila dodatnih moči."

Tine Poklar: "Vedeli smo, da bo tesno, da bo odločal gol ali dva. Velenjčani so bili v tretji tekmi boljši, čestitam jim za uvrstitev v finale, nam pa preostane, da se čim bolje pripravimo za tretje mesto."


Gorenje v finalu čakajo Celjani. Prva tekma bo v soboto ob 16.00 v Zlatorogu. Igrajo na tri zmage.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. NLB LEASING LIGA, polfinale

Tretja tekma:
GORENJE VELENJE - Maribor Branik 2:1
37:34 (16:19)

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 1, Cehte 3, Medved 2, S. Burić 2, Ovniček 1, Szyba 4, Skube 8 (5), Golčar, Šoštarič 7, Kleč 5, Gams, Nosan 3, Dujmovič, Bećiri.

Maribor Branik: Čudič, Taletović, Kastelic, Cingesar 6, Žmavc, Kaleb 9 (6), Jamnik 2, Poklar 6, Fidel 1, Žabič 2, Špende, Verdinek, Brajović 1, Mišković 1, Mlakar 6.

Sedemmetrovke: 5/5; 6/6

Izključitve: 10 min, 14 min.

RK: Medved (60.), B. Burić (60.); Žabić (60.).

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na dve zmagi.

Rokometaši Gorenja drugi finalisti